Afbeelding

Klaas Wubs: Sparringpartner voor ondernemers

Ondernemend 223 keer gelezen

Succesvolle ondernemers denken creatief en zien de dingen anders. Ze blijven innoveren, zien kansen en identificeren oorzaken van problemen en lossen die op. Ze denken out of the box en houden hun producten, diensten en werkwijze regelmatig tegen het licht.

Innovatie is ook voor MKB ondernemers van levensbelang, omdat de markt continue verandert. Als je met innovatie vooruit loopt op je concurrenten kun je je marktpositie versterken en vergroten. Maar innovatie blijkt wel een buitengewoon riskante bezigheid. Garanties om van een idee een succesvolle innovatie te maken zijn er niet. Het succes bij een innovatie hangt voornamelijk af van de menselijke factor en voortdurend communiceren met stakeholders.

Mijn naam is Klaas Wubs en ik help technische bedrijven in de maakindustrie met het vergroten van de kans op succesvolle innovaties. Dat doe ik door middel van advies en het sparren over de risico analyses, de randvoorwaarden ( zoals de menselijke factoren ) en door de impact van nieuwe technieken mee te nemen in het innovatie proces. Kunstmatige intelligentie of AI is zo’n nieuwe techniek, die deuren opent naar nieuwe zakelijke mogelijkheden en verdienmodellen. Het stelt bedrijven in staat om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen die anders niet mogelijk zouden zijn.

Mijn achtergrond : Ervaring en motivatie

Na een studie lucht- en ruimtevaart techniek en enkele directiefuncties in de fietsen- en auto-industrie heb ik in de afgelopen 35 jaar het ondernemersvak in de praktijk geleerd als interim manager en als eigenaar van enkele bedrijven. Ik ben een brede ervaringsdeskundige in “uitdagingen” waar een ondernemer in de praktijk mee te maken krijgt en voeg met mijn inbreng waarde toe aan een onderneming. En via mijn netwerk kan ik contacten leggen met andere experts, waar nodig.

Contact maken?

Maak een vrijblijvende afspraak, maak kennis en wellicht word ik ook jouw sparringpartner.

Bel 06-22516360 of email naar k.wubs@chello.nl.

Uit de krant