Afbeelding

4 tips voor het onderhouden van je auto in de koude wintermaanden

Ondernemend 199 keer gelezen

Voordat de wintermaanden er weer aankomen is het belangrijk om je auto daar op voor te bereiden. Je auto heeft het tijdens koude dagen namelijk moeilijker dan op warme dagen. 

Sloten, portieren en ramen zijn bevroren, de wegen zijn glad, de accu kan het door de kou plots begeven en ga zo maar door. Door je auto winterklaar te maken met producten zoals Eurol olie van winkels als Olievoordeelshop.nl kun je voorkomen dat je tijdens de koude dagen onnodig veel tijd kwijt bent aan het opstarten en rijklaar maken van je auto. In deze tekst geven wij jou tips voor het onderhouden van je auto in de koude wintermaanden. Zo maak je de kans dat je voor onverwachte problemen komt te staan veel kleiner. 

Voorkom het bevriezen tijdens vorst 
Bevriezing voorkomen kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door een beschermende deken op de voorruit te leggen. Door je normale sproeiervloeistof van je ruitenwissers te vervangen voor antivries vloeistof kun je bevriezen voorkomen. Als je ruit wel bevroren is, kun je met die vloeistof eens tuk sneller en makkelijker zorgen dat de ruit weer ontdooit. Het vastvriezen van je autodeuren is ook te voorkomen. Smeer de rubbers van de deuren is met een rubber stick of talkpoeder nadat je ze goed hebt gereinigd. Op dagen dat het gaat vriezen kun je vaak maar beter niet de handrem gebruiken. Elektronische handremmen kunnen niet vastvriezen, maar normale handremmen met kabels wel. Als je op een vlakke weg geparkeerd staat kun je de auto beter in de eerste versnelling of in P laten staan.

Bevroren ruiten, deuren en sloten 
Soms kan het gebeuren dat je auto toch vastvriest. Als de sloten van je auto vastgevroren zijn kun je verschillende dingen doen. Heb je slotontdooier in huis? Dan is het erg makkelijk en hoef je alleen dat te gebruiken. Zonder slotontdooier zijn er gelukkig nog andere manieren om je sloten te verwarmen. Zo kun je een plastic zakjes vullen met warm water uit de kraan. Hou dit tegen het slot aan en na een tijdje zal het slot ontdooien. Met de föhn kun je ook sloten ontdooien, maar dit is vaak toch wat lastiger. Voor deuren kun je ook zakjes met warm water of een föhn gebruiken. Ruiten kunnen niet worden ontdooit met warm water of een föhn. Hiervoor kun je een ijskrabber en ruitontdooier gebruiken.

Het ontdooien van de handrem en ruitensproeiers 
Als jij jouw auto toch op de handrem hebt gezet, omdat je dit bent vergeten of omdat het niet anders kon, dan kan deze vastgevroren zijn. Je kunt de handrem extra aantrekken in de hoop dat het ijs breekt. Is dit niet het geval, dan kun je de motor aanzetten. Na een minuut of tien tot twintig te hebben gewacht zal het ijs ontdooit zijn en kun je de handrem eraf halen. Ruitensproeiers kunnen worden gebruikt voor het ontdooien van de ruit. Echter, als deze zelf ook bevroren zijn, dan gaat dat natuurlijk niet. Door warm water op de sproeiers te leggen zal het ijs snel ontdooien.

Uit de krant

Uit de krant