De organisatie van de SomerRun Obstacle Course bij één van de obstakels die lopers kunnen tegenkomen. V.l.n.r. Ruud Smits, Malou Geelen, Karlijn Verhees, Willem Nijssen en Anne van den Tillaar.
De organisatie van de SomerRun Obstacle Course bij één van de obstakels die lopers kunnen tegenkomen. V.l.n.r. Ruud Smits, Malou Geelen, Karlijn Verhees, Willem Nijssen en Anne van den Tillaar. Patrick Janssen

Nieuw evenement: SomerRun Obstacle Course

Algemeen 1.026 keer gelezen

SOMEREN-HEIDE - Op zaterdag 22 juni vindt er een nieuw evenement plaats in de gemeente Someren, genaamd de SomerRun Obstacle Course. Een obstakel run voor jong en oud in het buitengebied van Someren. De organisatie is druk bezig met de laatste voorbereidingen.

door Jordy van de Brug

Je moet er maar op komen, een hardloopevenement organiseren waar het niet draait om winnen, maar om samenwerken en uit je comfortzone treden. Wat is het dan precies voor evenement? Een obstacle run, is een hardloopevenement waarbij de deelnemers onderweg diverse obstakels tegenkomen. Vaak gaat de route door de natuur en komen de deelnemers onderweg modder, water en hindernissen tegen, zo ook in deze eerste editie in het buitengebied van Someren. Het idee ontstond vorig jaar op de kermis in Someren-Heide. Daar stonden Malou Geelen en Anne van den Tillaar samen met hun vriendengroep nog uit te hijgen van een eerder op de dag gelopen run in Dongen. “Dat vonden wij zo leuk om te doen dat diezelfde avond nog het idee ontstond ‘kunnen wij dat hier ook niet organiseren?’’, zegt Anne. Binnen de kortste keren zat de vriendengroep om de tafel en bleef er een groep van vijf over die aan het organiseren sloeg. Een sprong in het diepe. Malou: “We hebben het gelukkig niet onderschat, want er komt toch veel bij kijken. Maar we lopen op schema met alles, dus dat is fijn.” 

‘We hopen dat we een onvergetelijke ervaring kunnen creëren voor de lopers’

Zaterdag 22 juni is het dan zover, de SomerRun Obstacle Course. Er zijn twee opties voor deze dag: de 8 kilometer, een obstakel parcours voor 16 jaar en ouder en de 4 kilometer, de SomerRun-Family Edition, een obstakel parcours voor 6 jaar en ouder. Om veiligheidsredenen is het bij de familyrun verplicht dat één volwassene per kind van 6 tot en met 8 jaar meeloopt en dat het kind een zwemdiploma heeft. De run start en eindigt op sportpark de Plagge aan de Kraaiendijk 2a in Someren-Heide. “Je komt op het parcours de meest uiteenlopende zaken tegen. Hoogte, water, modder, je moet echt uit je comfortzone op bepaalde momenten”, zegt Malou. “We hopen dat we een onvergetelijke ervaring kunnen creëren voor de lopers. En laat het duidelijk zijn: je hoeft echt geen topatleet te zijn om mee te kunnen doen. Het draait bij ons niet om snelheid of de beste tijd neerzetten. Wat wél telt is plezier, sportiviteit en samenwerken”, vult Anne aan. De kaartverkoop voor het nieuwe evenement verloopt goed. Anne: “Daar zijn we best een beetje trots op, want we hebben nog niet eens veel reclame gemaakt en mensen weten ons al te vinden. We hebben zelfs al inschrijvingen vanuit België.” Naast de run kunnen de lopers en toeschouwers bij de Plagge ook genieten van een hapje en een drankje, onder andere Claudia Kookt is met haar foodtruck aanwezig. Uiteraard zal het evenement in goede banen worden geleid door een flink aantal vrijwilligers, maar een paar extra handjes kan geen kwaad zeggen Anne en Malou. “Vrijwilligers zijn altijd welkom, voor op de dag zelf of een aantal dagen vooraf voor hulp bij het opbouwen van het parcours.”

Voor meer informatie over de run of wie zelf mee wil doen, kaarten zijn verkrijgbaar via: www.somerrun.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant