Vakantiepark de Strabrechtse Vennen in Someren. (Foto: Hein van Bakel)
Vakantiepark de Strabrechtse Vennen in Someren. (Foto: Hein van Bakel)

Toeristenbelasting in Someren fors gestegen

Algemeen 525 keer gelezen

SOMEREN - Toeristen die overnachten in Someren betalen dit jaar 66,7 procent meer toeristenbelasting ten opzichte van vorig jaar. Dit en meer blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar toeristenbelasting van Bungalowparkoverzicht.nl. 

Toeristen betalen dit jaar in Noord-Brabant gemiddeld 2,20 euro toeristenbelasting per persoon per nacht. Dit bedrag ligt bijna 5 procent hoger dan in 2023. Wel zijn er lokaal grote verschillen: In 35 van de 56 Brabantse gemeenten steeg de toeristenbelasting in 2024. Ook in Drimmelen en in Baarle-Nassau is het overnachtingstarief dit jaar flink duurder dan in 2023. De top 3 Brabantse gemeenten met het sterkst stijgende tarief is als volgt: Drimmelen: +75%, Someren: +66,7%, Baarle-Nassau: +51,1%. De stijging in Someren verdient wel een nuance. Someren hanteerde voorheen namelijk een beduidend lager bedrag, want inclusief de stijging van 66,7 procent komt de toeristenbelasting nog altijd slechts op 2,25 euro per nacht uit, gelijk aan de gemeente Deurne en lager dan de gemeente Asten.

Het landelijk gemiddelde ligt op 2,34 euro. Wel zijn er grote verschillen per gemeente. Land van Cuijk spant net als vorig jaar de kroon met een toeristenbelasting van 5,36 euro. Ook in Alphen-Chaam ben je als toerist relatief veel geld kwijt bij een nachtje weg. De top 3 duurste Brabantse gemeenten is als volgt: Land van Cuijk: € 5,36, Alphen-Chaam: € 5,13, ‘s-Hertogenbosch: € 4,75.

In drie Brabantse gemeenten betaal je vooralsnog geen toeristenbelasting: Laarbeek, Son en Breugel en Valkenswaard.

Voor het volledige onderzoek: https://www.bungalowparkoverzicht.nl/nieuws/toeristenbelasting-2024/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant