Marianne Smits.
Marianne Smits.

Lezing Vrouwen Centraal

Algemeen 310 keer gelezen

SOMEREN - Vereniging Vrouwen Centraal organiseert woensdag 7 maart een lezing over ‘Hoe is het eigenlijk gesteld met de vrouwenrechten’. De lezing wordt gegeven door Marianne Smits.

Elk jaar in maart vindt in New York één van de belangrijkste conferenties plaats over de status van vrouwen(rechten) in de wereld: De Commission on the Status of Women van de Verenigde Naties. Kort gezegd de CSW. Marianne was daar één van de Nederlandse gedelegeerden. “Een hele ervaring om van dichtbij mee te maken hoe het op het wereldpodium reilt en zeilt ten aanzien van vrouwenrechten”, aldus Marianne. Hoe is eigenlijk gesteld met de vrouwenrechten? Welke verschillen zijn er binnen de lidstaten van de VN? Wat is de betekenis van de CSW? Hoe werkt nu zo’n CSW? Kortom een kijkje op het wereldpodium hoe er omgegaan wordt met het verbeteren van de status van vrouwen tijdens deze lezing.

De lezing zal worden gegeven in de ontmoetingsruimte van de Protestantse kerk in Someren, Speelheuvelplein 6, en begint om 20.00 uur.  Niet leden zijn ook welkom, zij betalen 5 euro.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant