Afbeelding

SV Lierop wint topper tegen ASV’33

Algemeen 501 keer gelezen

LIEROP - SV Lierop heeft zondag de topper weten te winnen van ASV’33: 3-1. Door de overwinning is SV Lierop nu koploper in de vierde klasse G.  

Met slechts 4 tegendoelpunten had ASV bij aanvang van de wedstrijd veruit de beste verdediging, terwijl Lierop mede door de 7-0 overwinning op MVC begin februari de beste aanval had. De manschappen van Tim van Seggelen hadden tot nu toe maar liefst 35 keer gescoord in 12 wedstrijden, gemiddeld bijna 3 doelpunten per wedstrijd dus.

Het was al direct vanaf de aftrap duidelijk dat Lierop met minder dan een overwinning geen genoegen nam. Ze pakten direct het initiatief en probeerden het de verdediging van de uitploeg met een aantal mooie combinaties en rushes op de vleugels lastig te maken. Sjoerd van Seggelen kreeg als linksback veelvuldig de gelegenheid om de hele linkerkant te bestrijken, terwijl Rob, Sem van de Nieuwenhof en Hidde Maas als middenvelders de vrije man goed wisten te vinden. ASV speelde meer vanuit de reactie en probeerde het Lierop met druk zetten lastig te maken, om dan direct de diepte te zoeken. Het goede veldspel leidde na een half uur ook terecht tot de voorsprong: uit een corner kreeg Kevin Geerts de bal bij Sem. Hij schoot uit de draai op de doelman, die de bal weg kon werken maar wel een rebound weggaf. Bart stond op de juiste plek en maakte daar optimaal gebruik van, waarna er op sportpark de Renkant een luid gejuich ontstond: 1-0. Dat de thuisploeg voetballend de betere was, wilde niet direct zeggen dat het ook als enige goede kansen kreeg, echter het vizier van de tegenstander stond niet op scherp. Vervolgens deelden de rood-witten voor rust nog een ferme tik uit: Tijn van Nuenen kreeg de bal op de rand van de zestien aangespeeld en dacht er geen twee keer over na. Met zijn mindere linkerbeen draaide hij de bal in de verre hoek: 2-0.

Lierop ging met een flinke voorsprong rusten, maar zag ASV beter uit de kleedkamer komen. Al in de eerste minuut kregen ze de kans op de aansluitingstreffer, maar zoals vaker stond het vizier bij de paar grote kansen die ze kregen niet op scherp. Vervolgens was het Lierop dat de genadeklap uitdeelde: Rob stuurde Tijn weg aan de rechterkant met een steekpass, die vervolgens met een afgemeten lage voorzet Nick bediende. Die hoefde enkel nog maar binnen te tikken om zijn seizoenstotaal naar 10 goals op te krikken: 3-0. Vervolgens kantelde het spelbeeld in de tweede helft wel een beetje, aangezien de druk volledig bij ASV kwam te liggen. Ze waren vaker dan in de eerste helft aan de bal, maar kwamen er voetballend veel lastiger doorheen dan Lierop en wisten de gevaarlijke zones op de helft van Lierop moeilijk te bereiken. Echt spannend werd het niet meer, maar ASV deed voor de statistieken nog wel wat terug: een onfortuinlijk moment achterin leidde tot het enige tegendoelpunt toen Han de bal niet wist te stoppen en Stijn vervolgens ongelukkig over de bal heen maaide: 3-1.

Het deed echter weinig af aan de sterke wedstrijd en mooie overwinning die Lierop tegen de koploper had geboekt. Ze verdubbelden bijna het aantal tegengoals van ASV en namen door het gelijke spel van nummer 2 Eli de eerste plaats over in de vierde klasse G. Met 29 punten uit 13 wedstrijden, een doelsaldo van +22 en een goed gevoel treden ze komende zondag aan tegen Rood Wit’62. De uitwedstrijd begint om 14.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant