Prins Gian I.
Prins Gian I. Patrick Janssen

Carnavalsprogramma De Keijepaol

Algemeen 349 keer gelezen

SOMEREN-HEIDE - Ook dit jaar is CV De Keijepaol uit Someren-Heide er in geslaagd een mooi en vol programma in elkaar te knutselen voor de 5 dolle dagen voorafgaand aan de vastenperiode. 

Vrijdag: Heilige Mis en Sleuteloverdracht

We beginnen de carnaval met de Heilige mis in de Lambertuskerk in Someren, waarbij alle carnavalsverenigingen uit Someren aanwezig zullen zijn. Deze dienst begint om 18.30 uur. Aansluitend aan deze dienst steken we rond 19.30 uur de straat over naar De Ruchte, alwaar de sleuteloverdracht plaats zal vinden. Burgemeester Dilia Blok zal Prins Gian I de nieuwe uit Groningen geleende Sleutel overhandigen waarna hij samen met zijn Prinses Angela onofficieel de baas is tot en met dinsdag van Keijepaolland. Uiteraard wordt op deze avond ook de prijs uitgereikt voor best versierde Prinsenbuurt van Groot Someren en zullen de aanwezige kapellen voor en tijdens en na het ludieke optreden van onze Hoogheden en het college van B en W flink van zich laten horen.

Zaterdag: Afhalen Boerenbruidspaar, Opening bij de Keijepaol en Boerenbruiloft

Deze dag staat in het teken van de boerenbruiloft van ons boerenbruidspaar Wessel en Anne. Allereerst worden zij vanaf 15.00 uur thuis afgehaald, en de buurten zullen ze vast en zeker niet zonder slag of stoot aan de vereniging meegeven. Als we dan toch in het centrum van het Land van de Keijepaol gearriveerd zijn gaan we eerst na de enige echte Keijepaol waar onze hoogheden de carnaval van 2024 officieel zullen openen. Daarna gaan we naar onze residentie Heidehof waar we eerst rond 17.30 uur lekker gaan genieten van een boerenbuffet. Na onze maagjes lekker gevuld te hebben is het dan rond de klok van 18.30 uur tijd voor de officiële plechtigheid wat ongetwijfeld ook weer niet zonder slag of stoot en de nodige bezwaren zal verlopen. Dit jaar zal een nieuwe kapelaan het huwelijk voltrekken, echter ook deze is niet op zijn mondje gevallen dus dit zal ook wel weer wat hilarische momenten opleveren. Aansluitend is de receptie voor het nieuwbakken bruidspaar en zal meteen het feest losbarsten tot in de kleine uurtjes.

Zondag: Gluren bij de Buren en Kolderavond

Deze middag beginnen we met onze deelname aan de optocht van de Platte Vonder, de mooiste Prinsenwagen van Someren en omstreken mag op deze dag voor 1x het Land van de Keijepaol verlaten. Na afloop van de optocht drinken we waarschijnlijk samen met de Platte Vonder nog een drankje. Uiteraard zijn we weer op tijd terug in het land van de Keijepaol, waar we verder zullen gaan met de kolderavond. In een ongetwijfeld uitverkochte en bomvolle zaal zullen diverse artiesten de ton betreden om ons flink te laten lachen.

Maandag: Afhalen Prinsenpaar, Beddenrace en Buurtenbal 2.0

Rond de klok van 13.00 uur zal onze mooie nieuwe Prinsenwagen weer uitrukken, ditmaal om Prins Gian I en Prinses Angela thuis af te gaan halen. Ook hierbij zal de buurt ons uiteraard geen strobreed in de weg leggen en kunnen we ons Prinsenpaar meteen op laten stappen (vorige zin is inderdaad sarcastisch bedoeld). Na terugkomst van deze rit gaan we meteen door naar De Bunt (jawel, i.v.m. het verdwijnen van het café in de Hei hebben we toch gekozen om toch ook dit jaar weer een dagje

buiten onze residentie door te brengen, en dit jaar is de keuze weer gevallen op de Bunt, daar dit en ons en de omzetcijfers van de Bunt goed bevallen is) Bij de Bunt is deze middag een beddenrace, aanvang rond de klok van 15.00 uur. Iedereen mag hier aan mee doen, jong of oud, met 1, 2 of 3 personen het maakt niet uit, je kunt je aanmelden via het formulier in de carnavalskrant of gewoon ter plekke bij de organisatie. Een aanvulling op de maandag is dat de Kei van de Hei verplaatst is naar deze dag, rond de klok van 19.30 zal een mede dorpsbewoner uitgebreid in het zonnetje gezet worden voor zijn of haar verdiensten veelal op de achtergrond in ons verenigingsleven. En bijna nieuw, of ja, opgepimpt zou je kunnen zeggen, is dit jaar het Buurtenbal 2.0. In een modern jasje toch weer proberen de gezelligheid van het ouderwetse Buurtenbal terug te krijgen. Dit alles gaat ook deze avond plaatsvinden in de Bunt, en zal rond 20.30 uur starten.

Dinsdag: Afhalen Jeugdprinses Anouk, Jeugdmiddag en afsluitingsbal

We beginnen vandaag weer lekker op tijd, zo rond de klok van 12.30uur gaan we Jeugdprinses Anouk thuis ophalen met onze machtig mooie Prinsenwagen. Waarna bij terugkeer in onze residentie zaal Heidehof het jeugdbal los zal barsten. Met uiteraard tal van activiteiten voor de jeugdigere Bessemers en Bessemerinnekes. Ook zal op deze middag de prijsuitreiking zijn van Het Mini Paolke naar wie de jeugd weer naarstig op zoek is geweest. Rond de klok van 18.00 uur kunnen we onze hongerige maagjes lekker vullen tijdens het friet en snack buffet. Aansluitend zullen we de carnaval gezellig afsluiten in onze residentie tijdens het afsluitingsbal. Om 21.11 uur zal carnaval 2024 officieel afgesloten worden bij de enige echte Keijepaol. Maar daarna gaan we wel uiteraard nog een paar uurtjes door in onze residentie met natuurlijk de medewerking van onze eigen onvolprezen Hofkapel de Bessembloazers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant