Afbeelding
Klaus, Natalie (N.F.A.M.)

Telefonische helpdeskfraudezaak aan Kerkendijk

Algemeen 583 keer gelezen

SOMEREN - De politie is momenteel bezig met het onderzoek naar een geval van telefonische helpdeskfraude op de Kerkendijk in Someren.

Op donderdag 12 oktober werd het slachtoffer opgebeld door een individu dat beweerde dat de pinpas en pincode in een envelop gestopt moesten worden. Meer details over de gebeurtenis tonen aan dat het slachtoffer eerst een SMS-bericht ontving waarin stond dat er fraude was gepleegd met zijn bankrekening. Om het probleem op te lossen, werd het slachtoffer gevraagd telefonisch contact op te nemen. Tijdens het telefoongesprek werd meegedeeld dat iemand aan de deur zou verschijnen om de pinpas en pincode op te halen. Niet lang daarna meldde zich daadwerkelijk een persoon aan de deur.

Indien u informatie heeft over deze zaak, wordt u vriendelijk verzocht contact op te nemen met de politie. U kunt ook bellen met de opsporingstiplijn op 0800-6070. Anonieme meldingen kunnen worden doorgegeven aan de M-lijn op 0800-7000, onder vermelding van het zaaknummer 2023228371.

Het slachtoffer heeft een foto van deze persoon gemaakt, is boven dit artikel te zien. Deze persoon nam de pinpas en pincode mee en heeft hiermee een aanzienlijk bedrag opgenomen bij de geldautomaat aan de Speelheuvelstraat in Someren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant