Maandagochtend heeft de politie twee personen gearresteerd in verband met de ramkraak op een juwelierszaak in Someren.
Maandagochtend heeft de politie twee personen gearresteerd in verband met de ramkraak op een juwelierszaak in Someren. Harrie Grijseels/112nieuwsonline

Twee mannen opgepakt voor ramkraak Somerense juwelier

Algemeen 504 keer gelezen

SOMEREN - Maandagochtend heeft de politie twee personen gearresteerd in verband met de ramkraak op een juwelierszaak in Someren. De aangehouden verdachten zijn een 18-jarige inwoner uit Maarheeze en een 20-jarige man uit Eindhoven. 

Op 17 augustus dit jaar werd de gevel van de winkel aan de Kanaalstraat beschadigd door een auto en een vuilniscontainer. Eenmaal de gevel te hebben geforceerd, sloegen de mannen hun slag. De daders gingen ervandoor met een buit van minstens 13.000 euro, dit alles in twee snelle minuten dat zij binnen waren. De vluchtauto werd de volgende dag teruggevonden in de buurt van sportpark ‘de Romruiten’ aan de Philipsweg in Maarheeze. Ook trof de politie daar een deel van de gestolen buit aan. 

Enkele weken geleden werd de zaak nog uitgelicht in het televisieprogramma Bureau Brabant van Omroep Brabant. De politie hoopte hiermee aanknopingspunten te vinden voor de zaak. Dat lijkt nu gelukt. De daders zitten inmiddels vast en worden verhoord door de politie. Tevens liet de politie weten meer aanhoudingen niet uit te sluiten. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant