Nog een paar nachtjes slapen en dan kan iedere inwoner van de gemeente Someren weer hun schoen zetten.
Nog een paar nachtjes slapen en dan kan iedere inwoner van de gemeente Someren weer hun schoen zetten. Joyce van Dijk

Sinterklaas weer op weg naar Nederland

Algemeen 294 keer gelezen

SOMEREN - Nog een paar nachtjes slapen en dan kan iedere inwoner van de gemeente Someren weer hun schoen zetten. Sinterklaas is namelijk in aantocht.

De Sint heeft burgemeester Dilia Blok laten weten dat hij het gaat redden zondag 19 november, ondanks dat het Grote Boek kwijt is. Sinterklaas zal zondag eerst aanmeren bij Sluis 13. Om 12.30 uur zal de organisatie achter het feest met alle kinderen, papa’s, mama’s, opa’s, oma’s en andere belangstellenden verzamelen bij buurthuis de Smelen. Daar zullen zij een stoet vormen achter Muziekvereniging Juliana en richting de sluis vertrekken. De oversteek van de Kanaaldijk (N266) wordt in veilige banen geleid door onze verkeersregelaars. Bij de sluis zullen zij de Sint en zijn Pieten verwelkomen. Nadat ze veilig en wel aan wal zijn, keert men terug naar de Smelen waar iedereen er samen een gezellige middag van maakt. “En zorg dat je een mooie tekening/kleurplaat voor Sinterklaas hebt die je persoonlijk aan hem mag geven”, aldus de organisatie Sinterklaascomité Sluis 13. 

Someren

Na een fijne middag in Someren-Eind vertrekt de goedheiligman naar Someren. Na het grote succes van vorig jaar is ‘Stichting Intocht Sinterklaas Someren’ weer druk bezig om er dit jaar weer net zo’n knalfeest van te maken. De optocht zal ook dit jaar weer begeleid worden door muziekvereniging Somerens Lust en zal starten om 13.00 uur bij OBS de Diamant aan de Avennelaan. De route vervolgt zich via de Speelheuvelstraat, Tuinstraat, Floreffestraat, Postelstraat en zal eindigen op het Wilhelminaplein. Op verschillende stopplaatsen, waaronder aan het begin van de Tuinstraat, bij het Postelplein en halverwege de Postelstraat zal er extra mogelijkheid zijn om Sinterklaas en zijn Pieten alvast te ontmoeten en begroeten. Daarnaast zullen de pieten de ‘welkomsdans voor sinterklaas’ dansen en is het super leuk als zoveel mogelijk kinderen mee doen. Rond 14.00 uur zullen de Sint en zijn pieten op het bordes van het gemeentehuis officieel ontvangen worden door de burgemeester Dilia Blok.

Aansluitend zijn er van 14.15 tot 16.15 uur de ‘Pietenspelen’ op het Wilhelminaplein. De kinderen krijgen een stempelkaart, waarmee ze deel kunnen nemen aan de verschillende spelletjes. Uiteraard onder begeleiding en toeziend oog van de Pieten en Sinterklaas. Deze stempelkaart is op te halen bij de pieten die bij de spellen staan. Het belooft een mooie middag te gaan worden, vol plezier, muziek en gezelligheid. Wil je niks missen van dit evenement volg dan ‘Stichting Intocht Sinterklaas Someren’ op haar Facebookpagina.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant