Afbeelding

Dirk Acda zwaait dit jaar de scepter bij CV De Meerpoel

Algemeen 1.044 keer gelezen

SOMEREN - Dirk Acda is afgelopen zaterdag onthuld als de nieuwe prins van carnavalsvereniging De Meerpoel uit Someren. Samen met zijn Prinses Marieke Acda-van Keulen staat Prins Dirk I dit carnavalsseizoen aan het roer bij De Meerpoel. 

Prins Dirk I is de 58e Prins van CV De Meerpoel. Prins Dirk I en Prinses Marieke zullen dit carnavalsseizoen voorop gaan in de polonaise en zij zullen regeren over Meerpoelland. Zij zullen hierin worden bijgestaan door Adjudant Niels Maasen Jonkvrouwe Sjouke Maas-van Keulen. Zij zijn zwager en (schoon)zus van Prins Dirk en Prinses Marieke. 

Prins Dirk I is de zoon van Peter en Ine Acda-van de Graft. Prins Dirk I is de kleinzoon van Bart en Cisca Acda, en Frida en Noud van de Graft en To van de Graft. Prins Dirk I is geboren in Geldrop op 24 maart 1983 en opgegroeid in Someren en is 40 jaar oud.

Prinses Marieke is de dochter van Hans en Marij van Keulen-Santegoeds en kleindochter van Piet en Marie Santegoeds en Hans en Willy van Keulen. Prinses Marieke is geboren en getogen in Asten op 18 december 1984 en is 38 jaar oud. Ze kennen elkaar via wederzijdse vrienden, maar de vonk sloeg over op de schuimparty op een midzomeravond bij d’n Boemelaer en in september tijdens de kermis van 2001 kregen ze verkering.

Het prinsenpaar woont sinds 11 november 2016 aan de Berkel in Waterdael in Someren en zijn in 2011 getrouwd. Op 21 november vieren zij hun 12,5-jarig huwelijk. Samen zijn ze trotse ouders van Emme (10), Kees (7) en Puk (5).

De prins is Operationeel Directeur en mede-eigenaar van Quercis en de prinses is docent schoonheidsverzorging op het Summa College. Prins Dirk I heeft als hobby’s Formule 1, wielrennen, padellen, zaalvoetbal. Ook prinses Marieke is graag sportief bezig. Zij heeft als hobby’s hockey en yoga, maar houdt daarnaast ook van lekker koken en eten. Ze mogen dan ook beiden graag genieten van een borrelplank en borrel in het dorp, samen met het gezin.

Lijfspreuk

De 58ste regent van de Meerpoel zal dit jaar regeren met de lijfspreuk:

“Dit jaar regent het zonnestralen en meters bier, D’n dag is toch kapot, feesten doen we hier!”

Afscheid

Eerder op de avond werd ook afscheid genomen van Grootvorst Boudewijn ten Bokum, die deze rol negen jaar lang met verve heeft vervuld. Hij geeft het stokje door aan Vorst Lukas van den Heuvel en Vorstin Karin Lemmen. Zij waren in 2019 het 55e Prinsenpaar van CV De Meerpoel.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant