Fokpaardendag Lierop zal dit jaar op 18 september gehouden worden op het Kerkenhuis in Lierop. (Archieffoto: Hein van Bakel)
Fokpaardendag Lierop zal dit jaar op 18 september gehouden worden op het Kerkenhuis in Lierop. (Archieffoto: Hein van Bakel) Hein van Bakel

Fokpaardendag Lierop: een afwisselend programma

Algemeen 529 keer gelezen

LIEROP - Fokpaardendag Lierop zal dit jaar op 18 september gehouden worden op het Kerkenhuis in Lierop. Een editie vol traditie, maar ook met vernieuwing.

De traditionele programma onderdelen zoals de keuringen aan de hand, de jonge talentvolle springpaarden, de aangespannen rubrieken met tuigpaarden, hackney’s en Friezen en de menwedstrijd zullen afgewisseld worden met vernieuwende paardensportvormen. Bijvoorbeeld het team springen, waarbij (groot)ouder en (klein)kind samen strijden om de beker met oranje lint. Verder is er een rubriek waarbij ouder en kind gezamenlijk een dressuurproef ‘Pas de Deux’ rijden. En ook nog het relais springen, wat inmiddels in Lierop toch een traditie aan het worden is. Hierbij vormt een aangespannen combinatie een team met een springruiter. Ze proberen foutloos en razendsnel het parcours te rijden. Tijdens het defilé der kampioenen komen alle deelnemers aan de keuringen aan de hand in de hoofdring om de prijzen in ontvangst te nemen. Ook de allerkleinsten mogen zich presenteren in een Bixieparcours. Het programma is afwisselend samengesteld dat het aantrekkelijk is voor de echte paardenkenner, maar ook voor de mensen die een dagje uit zijn op de Lieropse Kermis. Info: www.fokpaardendaglierop.nl.

Uit de krant