Blikkie staat steeds vaker stil. De bibliotheek is daarom een crowdfunding gestart voor Blikkie 2.0.
Blikkie staat steeds vaker stil. De bibliotheek is daarom een crowdfunding gestart voor Blikkie 2.0.

Crowdfunding voor Blikkie 2.0

Algemeen 427 keer gelezen

REGIO - Voorleesbus Blikkie zorgt al bij na 10 jaar voor leesplezier in Helmond, Asten, Deurne en Someren. Helaas staat Blikkie steeds vaker stil en de afgelopen maanden zelfs al voor langere tijd. De bibliotheek is daarom opzoek gegaan naar een manier om Blikkie een nieuw leven in te blazen. 

Er is een ambitieus project opgezet: het realiseren van een nieuwe voorleesbus; Blikkie 2.0. Het wordt een nieuwe bus in een oud jasje. Om dit project te realiseren start de bibliotheek een crowdfunding. Met de steun van iedereen wil de bibliotheek een nieuwe bus omtoveren tot een bron van inspiratie voor kinderen van alle leeftijden. De bibliotheek gelooft dat de ontwikkeling van taalvaardigheid cruciaal is voor de toekomst van kinderen. Maar niet alle kinderen hebben toegang tot boeken en een stimulerende leesomgeving. Het doel is om daar verandering in te brengen. Met de voorleesbus gaat de bibliotheek naar buurten, speeltuinen en scholen. Blikkie is niet zomaar een bibliotheek op wielen. Het is een educatieve ervaring die kinderen betovert en hen meeneemt op een reis door de wereld van verhalen en fantasie. 

De voorleesbus heeft ook een belangrijke maatschappelijke rol. “Door het bevorderen van leesplezier en taalvaardigheid draagt Blikkie bij aan het verkleinen van de kloof in onderwijskansen tussen kinderen. Blikkie inspireert kinderen om van lezen een gewoonte te maken, waardoor ze hun taalvaardigheden verbeteren en hun horizon verbreden. Daarnaast creëert Blikkie een positieve sociale impact door de gemeenschap te versterken en kinderen de kans te geven om elkaar te ontmoeten en te verbinden rondom boeken. Alleen met jullie hulp kan deze fantastische ervaring gerealiseerd worden. Er is financiële steun nodig om de bus te kopen en om te bouwen tot een ware leesoase op wielen”, aldus de bibliotheek. Elke donatie, groot of klein, zorgt voor een stap dichter bij het verwezenlijken van dit project. Samen kunnen we de magie van lezen en de kracht van taal doorgeven aan de volgende generatie. Help deze reis mogelijk te maken en kinderen de kans te geven om te dromen, te leren en te groeien door de wereld van boeken. Doe vandaag nog een bijdrage aan onze crowdfunding en draag bij aan de taalontwikkeling, leesplezier en de beleving van kinderen. 

Wil je bijdragen een deze crowdfunding? Of meer informatie? Kijk dan op www.bibliotheekhelmondpeel.nl/help-blikkie

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant