De jubilarissen van de muziekvereniging Wendy Bevers - v.d. Kerkhof (l) en Tycho Henkes. (Foto: Patrick van den Broek)
De jubilarissen van de muziekvereniging Wendy Bevers - v.d. Kerkhof (l) en Tycho Henkes. (Foto: Patrick van den Broek)

Muziekvereniging Someren-Heide huldigt jubilarissen

Algemeen 384 keer gelezen

SOMEREN-HEIDE - Voorafgaand aan de receptie en feestavond ter gelegenheid van het 75-jarig verenigingsbestaan huldigde Muziekvereniging Someren-Heide afgelopen zaterdag twee jubilarissen: Wendy Bevers - v.d. Kerkhof (25 jaar lid) en Tycho Henkes (40 jaar lid). 

De beide jubilarissen werden door de fanfare en de slagwerkgroep met feestelijke muziek aan huis afgehaald en later op de dag gehuldigd in gemeenschapshuis de Bunt. 

Wendy is begonnen met sopraan sax. Na korte tijd werd dat vervangen door een alt sax, en dit instrument wordt nog steeds door haar bespeeld. Ze is ook lid geweest van de Jeugdcommissie en was mede organisator van het jaarlijkse onderlinge solistenconcours. Toen dit evenement stopte ging ze meteen over naar de Bloemencommissie. Daar heeft ze de digitalisering verder doorgevoerd waardoor de bloemenactie nu zeer snel en effectief kan gebeuren. Tycho Henkes speelt al 40 jaar bariton/tuba. Ook hij is lid geweest van de Jeugdcommissie, en is al vanaf 1993 betrokken bij de Muziekcommissie waarin hij ondertussen vele jaren de voorzittersfunctie op zich neemt. Dan is hij nog beheerder van de muziekbibliotheek van de fanfare, wat tevens inhoudt het bestellen en uitdelen van nieuwe muziekstukken. Verder zorgt Tycho voor het klaarzetten en inregelen van geluidsapparatuur waar dat nodig is bij repetities en andere gelegenheden.

Beide jubilarissen zijn ook al jaren lang bekende gezichten bij Hofkapel ‘De Bessembloazers’ en ze helpen mee met het ophalen van oud ijzer en diverse andere acties. Als dank voor hun vele verdiensten kregen ze, naast lovende woorden van voorzitter Geert v.d. Kerkhof, een Bondspeldje met bijbehorende oorkonde en een mooi boeket bloemen overhandigd.

Uit de krant