Theatergroep BLUV speelt vrijdag 22 september het stuk Mistero Buffo in het openluchttheater De Donck in Someren.
Theatergroep BLUV speelt vrijdag 22 september het stuk Mistero Buffo in het openluchttheater De Donck in Someren. Jos Kaldenhoven

Theatergroep BLUV speelt Mistero Buffo in De Donck

Algemeen 360 keer gelezen

SOMEREN - Theatergroep BLUV speelt vrijdag 22 september het stuk Mistero Buffo van de Italiaanse schrijver Dario Fo in het openluchttheater De Donck in Someren. De voorstelling begint om 20.00 uur.

Regisseur Harold Schraven zorgt zoals altijd voor sterk beeldend theater waarbij livemuziek een onmisbaar en kenmerkend element is. Ook humor is vaak een belangrijk ingrediënt, maar het drama wordt zeker niet geschuwd en waar het kan zoekt hij de link met de actualiteit. Aangezien het stuk gaat over het aan de kaak stellen van machtigen en hun misbruik van die macht, is de link met de huidige tijd snel gelegd. Mistero Buffo, wat letterlijk ‘komisch mysterie,’ betekent, vertelt het verhaal over het leven van Jezus Christus in negen delen die bestaan uit sketches, scènes, liedjes en dialogen. Tevens zijn er zijn ook diverse ‘Speledonckers’ te zien in deze mysterieuze komedie.

Voor meer informatie en kaartverkoop Kijk op www.tgbluv.nl

Uit de krant