Zondag 3 september ging de voorstelling van de Speledonckers Romeo & Julia in première. (Foto: Janne van Eijk)
Zondag 3 september ging de voorstelling van de Speledonckers Romeo & Julia in première. (Foto: Janne van Eijk)

Première Romeo & Julia groot succes

Algemeen 456 keer gelezen

SOMEREN - Zondag 3 september ging de voorstelling van de Speledonckers Romeo & Julia in première. De voorstelling sloeg goed aan bij het publiek en die gaven na afloop dan ook een staande ovatie.

In het zonovergoten Natuurtheater De Donck stroomden de bezoekers binnen. Achter de schermen zag je bij de spelers de spanning toenemen. Gezonde spanning, want de generale was al prachtig. Iedereen kent het verhaal van Romeo & Julia, geschreven door Shakespeare. De Speledonckers maakten van de zware tekst, waar Shakespeare bekend mee is, een voorstelling die voor jeugd en oud makkelijk te begrijpen is. Na de gong werd je bijna direct het verhaal ingezogen, er was meteen actie en dialoog en veel te zien op het minimalistische decor. Er werd gedanst, soms werden er Italiaanse teksten afgewisseld met Engels en Nederlands, maar toch was het goed te volgen. Het geheel werd in een strak tempo gespeeld en humor en serieuze emoties wisselden elkaar af. Het publiek werd getrakteerd op mooi spel en prachtige muziek. Als live muzikale begeleiding stonden er twee zangeressen. Carin en Susan Slegers wisten met hun mooie stemmen de bezoekers te ontroeren. De cast van Romeo en Julia is erg goed uitgezocht, het acteertalent in deze Somerense vereniging is van hoog niveau. Het spel boeit de bezoeker van het begin tot het einde en de spanning tussen de twee rivaliserende families was soms voelbaar tot op de tribune. Na de voorstelling waren er alleen maar lovende kritieken hoorbaar. Iedereen was laaiend enthousiast. Prachtig spel en hoog niveau. 

De Speledonckers spelen nog 4 keer deze voorstelling: zaterdag 9 september, zondag 10 september, zaterdag 16 september, allemaal om 20.00 uur. En zondag 17 september om 14.30 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via www.speledonckers.nl of aan de dagkassa voor 15 euro.

Uit de krant