Medeorganisator Marius Wijlaars tijdens een eerder Bierdoppenfestival.
Medeorganisator Marius Wijlaars tijdens een eerder Bierdoppenfestival.

Bierdoppenfestival in Someren viert tiende editie

Algemeen 774 keer gelezen

SOMEREN - Op zondagmiddag 11 juni vindt het 10e Bierdoppenfestival plaats op het Wilhelminaplein in Someren. Dit jaar zal het festival een bijzondere mijlpaal bereiken, aangezien er in voorgaande jaren al 95.000 euro gedoneerd is aan diverse goede doelen, hoopt de organisatie dit jaar het totaalbedrag van 100.000 euro te bereiken. Een prestatie waar alle betrokken spaarders, sponsoren en organisatie erg trots op zijn.

Wat ooit begon als een gezellig familie- en vriendenfeestje is inmiddels uitgegroeid tot een bijzonder festival. Het Wilhelminaplein zal weer worden omgetoverd tot een sfeervolle locatie met drankjes, goede muziek en natuurlijk heel veel bierdopjes. Dit allemaal voor het goede doel. Naast het hoofddoel KiKa, dat fondsen werft voor onderzoek naar kinderkanker, worden er dit jaar donaties gedaan aan Zorgboerderij Onder Ons, Lets beat NF (neurofibromatose) en Plan Nederland. Deze organisaties zetten zich in voor belangrijke zaken, zoals het vergroten van de genezingskans bij kinderkanker (KiKa), het bieden van dagbesteding in groepsverband (Onder Ons), het ondersteunen van onderzoek naar neurofibromatose (Lets beat NF) en het bevorderen van gelijke rechten en kansen voor meisjes wereldwijd (Plan Nederland). Voor zorgboerderij Onder Ons in Someren zal het Bierdoppenfestival een bijdrage leveren aan het realiseren van een dierenweide.

Elke dop telt
Het Bierdoppenfestival verwelkomt alle verzamelaars, ook degenen met een klein aantal dopjes. Dankzij enkele sponsoren wordt er namelijk per kilo extra bijgedragen, dus elke dop telt mee. Naast het festival van aankomende zondag worden er het hele jaar door dopjes opgehaald of al ingezameld. Zo werd er twee weken geleden 235 kilo opgehaald in Dongen en kreeg de organisatie begin februari 180.000 dopjes binnen via Wim uit Westenholte. “Wim was met een afgeladen auto vol met bierdoppen naar ons toegekomen. Hij vertelde dat daarbij ook alle doppen van Vlieland en Terschelling zaten. Via Rederij Doeksen en de post waren die bij hem afgeleverd. Ook in Drachten, Veendam, Hengelo en Bakkeveen wordt steeds meer gespaard, echt ongekend”, aldus de organisatie van het bierdoppenfestival.

Muziek
Tijdens het bierdoppenfestival zullen ook vier optredens plaatsvinden om er een geweldige middag van te maken. Het programma bestaat uit de volgende acts: Kinderkoor Quintessens en jongerenkoor Mixed Voices uit Someren, Jazz Academy, een twintigkoppige, gedreven en vooral ook gezellige bigband, rock coverband HeadAche met zangeres Julia Munnichs, en energieke 80’s coverband Daddy’s Playground. Deze enthousiaste muzikanten beloven een geweldige sfeer te creëren en het publiek te vermaken.

Naast alle festiviteiten is er ook weer een gezellige speelhoek voor de kleintjes en ontvangt elke verzamelaar een lotnummer. Aan het einde van de middag zullen er enkele leuke prijzen worden verloot onder de aanwezigen. Het Bierdoppenfestival op het Somerense Wilhelminaplein duurt van 12.00 uur tot 18.00 uur.

Uit de krant