Simply Red komt naar Bospop. Op vrijdag 7 juli om 23.00 uur staat de Britse band op de mainstage van het festival in Weert.
Simply Red komt naar Bospop. Op vrijdag 7 juli om 23.00 uur staat de Britse band op de mainstage van het festival in Weert.

Bospop, voor ieder wat wils

Algemeen 101 keer gelezen

WEERT - Bospop is een ouderwets gezellig pop-rockfestival dat onlosmakelijk verbonden is met Weert. Al jaren trekt Bospop bezoekers van heinde en verre, die drie dagen lang kunnen genieten van een keur aan bands. De 41e editie vindt plaats op 7, 8 en 9 juli op Evenemententerrein Weert-Noord. 

Wat in 1980 begon als een kleinschalig festival voor regionale amateurbands op een doe-het-zelf podium is inmiddels uitgegroeid tot een muziekspektakel met bands van internationale allure. Een festival dat een vaste plaats op de Nederlandse festivalkalender heeft verworven. Met een goede line-up op drie podia, een sfeervol en ruim opgezet festivalterrein, een gezellige camping en een 24-uurs feesttent. Met daarbij een Skydeck voor de zakelijke muziekliefhebber of de festivalbezoeker die graag een luxere beleving heeft, spreken we over een heel complete festivalbeleving. Nieuw dit jaar is de derde stage, de Tributes & More stage.

Ook dit jaar heeft de organisatie weer artiesten van hoogstaand niveau naar Weert weten te halen, een line up met voor ieder wat wils. Met onder andere, Simply Red, Rag ‘N’Bone Man, Clouseau, Nile Rodgers & Chic, +LIVE+, Joe Bonamassa, Zucchero , Son Mieux, Porcupine Tree, Riverside, Stahlzeit, Rowwen Hèze, Di-Rect, Racoon, The Waterboys en Billy F Gibbons. Maar Bospop is een totaal-beleving. Een goed voorziene foodcourt, met van alles wat en aandacht voor vegetarisch en glutenvrij eten. Ook zijn er een aantal slaapmogelijkheden. De reguliere camping voor tenten. Campers, caravans en vouwwagens staan op de campercamping. Of je laat je kampeerspullen thuis en boekt een kant-en-klare ingerichte tent of Festipi.

Duurzaam
Het verduurzamen van Bospop was al een aantal jaren een grote wens. En in 2021 zijn de eerste echte stappen genomen om deze wens in vervulling te laten gaan. Rondom het festivalterrein is een grote ring gegraven waarbij vaste aansluitingen zijn gecreëerd voor water, (pers)riool en elektriciteit. Opgewekte duurzame groene stroom wordt geleverd vanuit het windmolenpark van Weert Energie. De aanleg van de stroomleidingen is een duurzame stap vooruit: de veelgebruikte stroomaggregaten zijn overbodig. Bospop bespaart daarmee maar liefst 20.000 liter diesel per editie met als bijkomend gevolg een grote verlaging van de Co2 uitstoot. Wil je meer weten over alle ins en outs van Bospop ga dan naar onze website www.bospop.nl of volg ons op Facebook en Instagram.

Uit de krant