Op donderdag 8 juni vindt het volgende Sociaal Café plaats in gemeenschapshuis de Vurherd in Lierop.
Op donderdag 8 juni vindt het volgende Sociaal Café plaats in gemeenschapshuis de Vurherd in Lierop.

Sociaal Café Asten-Someren: Overwin vraagverlegenheid

Algemeen 213 keer gelezen

ASTEN/LIEROP - Op donderdag 8 juni vindt het volgende Sociaal Café plaats in gemeenschapshuis de Vurherd, gelegen aan de Offermansstraat 10 in Lierop. Het thema van deze bijeenkomst is ‘Vraagverlegenheid’: inwoners ervaren soms angst of hebben moeite om zelf om hulp te vragen.

Het Sociaal Café is een ontmoetingsplek voor alle vrijwilligers en professionals in de zorg- en welzijnssector in Asten en Someren. Ook inwoners die een eigen initiatief willen starten of reeds gestart zijn, zijn van harte welkom. Het evenement biedt een gezellige en informatieve omgeving om je netwerk uit te breiden.

Het doel van het Sociaal Café is het bevorderen van een sterk sociaal netwerk voor zowel jong als oud. Tijdens deze bijeenkomst kunnen deelnemers openhartige gesprekken voeren en vragen stellen aan deskundigen die aanwezig zijn, zowel vrijwilligers als professionals, over diverse onderwerpen. Elke editie van het café behandelt een ander thema. Hoewel het interessant is om meer te leren over het specifieke onderwerp van de dag, is het café vooral bedoeld als een ontmoetingsplek waar men elkaar kan zien, ervaringen kan delen en contacten kan leggen. Samen wordt er gekeken naar wat men voor elkaar kan betekenen.

De zeepkist
Opnieuw zal er een ‘zeepkist’ beschikbaar zijn. Op deze zeepkist krijgt iedereen de gelegenheid om binnen één minuut een voorbeeld te delen van vraagverlegenheid en hoe dit overwonnen kan worden. Daarnaast mogen deelnemers ook vertellen over mooie (burger)initiatieven op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Indien men gebruik wil maken van de zeepkist, wordt vriendelijk verzocht om zich aan te melden via i.hurkens@oniswelzijn.nl.

Vragen
Het Sociaal Café is gratis toegankelijk en aanmelden is niet nodig. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met i.hurkens@oniswelzijn.nl. Het belooft wederom een inspirerende en verbindende bijeenkomst te worden, waarin het overwinnen van vraagverlegenheid centraal staat.

Uit de krant