Een scène uit de voorstelling van theaterkoor Easy and Free. (Foto: Eric Driessen/Siris)
Een scène uit de voorstelling van theaterkoor Easy and Free. (Foto: Eric Driessen/Siris) Eric Driessen

Voorstelling met maatschappelijke boodschap

Algemeen 428 keer gelezen

SOMEREN/LIEROP - Vrijdag 17 maart beleefde theaterkoor Easy and Free uit Lierop haar première van de show ‘Urgent?! De tijd dringt’. Een show vol maatschappelijke waarde, maar bovenal een show vol zang, dans en spel.

Het was druk in theater De Ruchte. De première van de voorstelling was al een tijdje uitverkocht en dat was te zien aan de parkeerplaats van het theater. Vele mensen kwamen van heinde en ver om het theaterkoor na zoveel jaar eindelijk weer eens te zien schitteren op het Somerense podium. En dat schitteren gebeurde. Waar velen dachten dat regisseur Roel Verheggen voor een kalme opening had gezorgd, kwamen bedrogen uit. De eerste klanken door de zaal van de liveband waren namelijk die van rockband Muse met het nummer Uprising. Hiermee was het statement gemaakt. Een statement dat het slecht gaat met het milieu, een rode draad door de voorstelling. Het verhaal is van de show is als volgt: Tijdens een demonstratie worden twee jonge mensen door een geheimzinnige stem uitgedaagd op bezoek te gaan bij de hoeders van de vier elementen Vuur, Lucht, Water en Aarde. De twee jonge mensen worden gespeeld door hoofdrolspelers Sarah van Heugten en Frank van den Eijnden. Zij vormen in de show een dynamisch duo met over het algemeen veel humor om de boel ook luchtig te houden, maar als het moet wordt het serieus en laten zij de hoeders zien wat er op aarde allemaal aan de hand is. Het verhaal is daarom goed te volgen en verveelt nooit. Ook de hoeders van de elementen hebben dusdanig andere karaktereigenschappen waardoor je in de show steeds naar een totaal andere dynamiek zit te kijken. 

Uiteraard blijft de muziek en zang niet achter. Dirigent Dirk Kokx heeft weer alles uit de kast getrokken en laat het orkest fantastisch spelen. Ook de muziekkeuze sluit naadloos aan op de scènes die gespeeld worden door het theaterkoor. De vele samenzang in de toch soms wel bijzonder moeilijke nummers blijft bijzonder om te aanschouwen. Koorzang is namelijk niet te onderschatten. Ook de solisten krijgen in ‘Urgent?! De tijd dringt’ het podium en dat doen zij goed. De afwisseling van samenzang en solozang zit mooi in elkaar. 

23, 24, 25, 26 maart wordt de voorstelling nogmaals gespeeld in De Ruchte. De shows op donderdag, vrijdag en zaterdag beginnen om 20.15 uur. Op zondag beginnen ze om 14.30 uur. De show duurt ongeveer 2,5 uur en er is een pauze. Kaarten zijn te bestellen bij De Ruchte via https://www.deruchte.nl/voorstelling/easy-and-free

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant