De spelers van Helmond Sport zijn woensdag 29 maart aanwezig in de Somerense bibliotheek voor de actie Scoor een Boek.
De spelers van Helmond Sport zijn woensdag 29 maart aanwezig in de Somerense bibliotheek voor de actie Scoor een Boek. KEV.

Deze maand in Bibliotheek Someren

Algemeen 89 keer gelezen

SOMEREN - Je kent de bibliotheek vast wel van de vele boeken. Maar wist je dat er ook veel interessante activiteiten worden georganiseerd in de bieb? Zoals spreekuren waar je terecht kan met digitale vragen, bijeenkomsten om je taalvaardigheid te verbeteren, workshops voor jongeren en gezellige momentjes voor de allerkleinsten. Je hoeft geen lid te zijn om deel te nemen. Hieronder lichten we enkele activiteiten van deze maand uit.

Zaterdag 25 maart is er van 10.00 uur tot 12.30 uur een gratis inloopspreekuur energiebesparing. Tijdens het inloopspreekuur kunnen huiseigenaren in Someren, Someren-Heide, Someren-Eind en Lierop hun vragen stellen over het besparen van energie en over het verduurzamen van hun woning. Dit spreekuur vindt elke tweede en vierde zaterdag van de maand plaats in Bibliotheek Someren.

Leerwerkloket
Dinsdag 28 maart is er van 14.00 uur tot 16.00 uur het gratis Leerwerkloket. Werk je maar wil je je verder ontwikkelen? Zoek je werk, maar heb je nog niet de juiste opleiding? Of overweeg je een carrièreswitch, maar weet je niet goed welke richting je op wilt? Loop dan eens binnen bij het inloop-uur van Leerwerkloket Helmond-de Peel in de bibliotheek. Zij zijn onafhankelijk en kunnen je adviseren op het gebied van werk en scholing.

Boekjes & Babbels
Kinderen van 0 tot 4 jaar en hun (groot)ouders zijn woensdag 29 maart van 10.30 uur tot 11.30 uur van harte welkom bij het leukste uurtje in de bibliotheek. Deze maand staat Boekjes & Babbels in het teken van de Media Ukkie Dagen. Het thema is balans. “We willen allemaal dat kinderen gezond opgroeien, ondanks dat media een steeds grotere rol speelt. We laten zien hoe je media kunt combineren met beweging. Kijk voor meer activiteiten rondom de Media Ukkie Dagen op onze website. Ook in onze andere bibliotheken ben je van harte welkom”, aldus de organisatie achter Boekjes & Babbels.

Helmond Sport in de bibliotheek
Woensdag 29 maart van 15.00 uur tot 16.00 uur komt Helmond Sport op bezoek in de Somerense bibliotheek. De spelers van Helmond Sport dagen de kinderen uit voor een potje voetbal, lezen voor uit sportieve boeken en gaan natuurlijk even met iedereen op de foto. Je mag de spelers ook vragen stellen.

Meer informatie
Wil je meer informatie over deze activiteiten? Kijk dan op www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten of loop binnen bij de bibliotheek voor meer informatie.

Uit de krant