De bibliotheek in Someren. (Foto: Agnieszka Pacanowska)
De bibliotheek in Someren. (Foto: Agnieszka Pacanowska)

Nationale Voorleesdagen van start

Algemeen 174 keer gelezen

SOMEREN - Van woensdag 25 januari tot en met zaterdag 4 februari vinden de Nationale Voorleesdagen plaats. Het doel van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. 

Tijdens de Nationale Voorleesdagen organiseert de Bibliotheek Helmond-Peel verschillende activiteiten. De Prentenboeken Top 10 en het Prentenboek van het Jaar, ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’, staan hierbij centraal. 

‘Het doel van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen’

Ook ‘kinderpopster’ Dirk Scheele brengt een bezoek aan verschillende bibliotheken, waaronder die in Someren. Dirk speelt vrolijke liedjes die te maken hebben met het Prentenboek van het Jaar, Maximiliaan Modderman geeft een feestje. Op woensdag 1 februari treedt Dirk op in de bibliotheek in Someren. De show start om 15.15 uur.

Hutten bouwen
Woensdag 1 februari kunnen de kinderen hutten gaan bouwen in de bieb in Someren. Wat is er nu leuker dan samen op de bank, op een kussen of in een zelfgebouwde tent een boek te lezen? Als de hut, ofwel leeshoekjes klaar zijn, worden er boekjes uitgezocht om daar te kunnen lezen. Dit alles begint om 10.30 uur.

Peuterquiz
In de bibliotheek kunnen (groot)ouders met hun kinderen meedoen aan de Voorleesdagen Peuterquiz, met vragen over de boeken van de Prentenboeken Top 10. ‘Gezellig om samen te doen en je maakt ook nog eens kans op een leuke prijs’, aldus de bibliotheek.

Knuffeltje cadeau
Het lidmaatschap van de bibliotheek is tot je 18de levensjaar gratis. Alle kindjes tot en met 6 jaar die tijdens de Nationale Voorleesdagen (online) lid worden van de bibliotheek, krijgen een Maximiliaan poppetje cadeau. Zo wordt voorlezen, volgens Bibliotheek Helmond-Peel, uit het Prentenboek van het Jaar nog leuker.

Meer informatie over deze activiteiten en de Nationale Voorleesdagen vind je op de website van de bibliotheek: www.bibliotheekhelmondpeel.nl/dnv

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant