Het Nederlands Studenten Orkest is terug in Someren. 12 februari spelen zij in de Lambertuskerk. (Foto: Veerle Bastiaanssen)
Het Nederlands Studenten Orkest is terug in Someren. 12 februari spelen zij in de Lambertuskerk. (Foto: Veerle Bastiaanssen) veerlebas photography

Nederlands Studenten Orkest keert terug in Someren

Algemeen 147 keer gelezen

SOMEREN - Het Nederlands Studenten Orkest is terug in Someren, met hun grote première. Het orkest bestaat uit meer dan 100 getalenteerde studenten uit heel het land die in februari hun studie stil leggen om samen te musiceren op hoog niveau. 

In februari start het orkest met een repetitieperiode van 10 dagen. Dit zal traditiegetrouw in de Hoof in Someren plaatsvinden. “Na twee coronajaren repeteren we dit jaar eindelijk weer in Someren en wel van 2 tot en met 11 februari”, aldus secretaris van het Nederlands Studenten Orkest, Janne Brakkee. 

Op 12 februari start de concertreeks met een concert in de Lambertuskerk in Someren, waarna het orkest door heel Nederland concerten zal geven. Vanwege de kapotte verwarming van de Lambertuskerk was het lang onduidelijk of het concert echt door kon gaan, maar gelukkig is de verwarming op tijd gerepareerd. De kerk zal tot 16 graden mogen worden verwarmd en er zijn ook enkele infrarood panelen beschikbaar.

Het jonge, gedreven Nederlands Studenten Orkest zal onder leiding van maestro Jurjen Hempel die de klanken van Bruckners Zevende symfonie, Elgars Celloconcert en een opdrachtcompositie van Christiaan Richter voor de toeschouwers ten gehore zal brengen. Ella van Poucke vertolkt de solopartij in Elgars Celloconcert.

Het concert in de Lambertuskerk begint om 20.00 uur. Kaarten zijn beschikbaar via de website van theater De Ruchte via: https://www.deruchte.nl/voorstelling/nederlands-studenten-orkest/.

Uit de krant