Burgemeester Blok (r) onthult het bankje ter ere van dorpsicoon Louis van den Bosch. (Foto: Hein van Bakel)
Burgemeester Blok (r) onthult het bankje ter ere van dorpsicoon Louis van den Bosch. (Foto: Hein van Bakel) Hein van Bakel

‘Als je hem tegenkwam kreeg je gewoon goede zin’

Algemeen 513 keer gelezen

SOMEREN - Louis van den Bosch was met recht een dorpsicoon. Betrokken bij legio Somerense verenigingen en altijd bereid om zijn medemens te helpen. Daarom werd vrijdag bij De Ruchte een speciaal bankje onthuld, een blijvende herinnering aan een uniek en gewaardeerd dorpsgenoot.

door Maarten Driessen

Na een lang ziektebed overleed Van den Bosch vorig jaar maart op 72-jarige leeftijd. Midden in coronatijd, waardoor zijn afscheid noodgedwongen wat soberder werd ingericht. Wel vond in datzelfde jaar in De Ruchte nog een hommage aan hem plaats.

Louis’ lijfspreuk

Maar op initiatief van Ad van Seggelen en Joost van den Heuvel, die beide veel met Van den Bosch optrokken, bleef het daar niet bij. “Tijdens de hommage vorig jaar is ook het nodige geschonken voor een blijvende herinnering aan Louis. Daarop hebben we zitten denken wat we ermee konden doen”, zegt Van Seggelen. 

Zo blijven we toch nog een beetje aan Louis denken

Dat werd dus een met mozaïek versierd bankje. Het Somerense bedrijf Edumar stelde ruimte beschikbaar voor de productie en zeven dames die Louis allen goed kenden gingen in volle vaart aan de gang. “De dames hebben uiteindelijk 350 uur aan het bankje gewerkt. En het is echt prachtig geworden.”

Zo zijn onder meer zijn handtekening, erepenning en lijfspreuk in het ontwerp verwerkt. “’Eens zullen we dit ons glimlachend herinneren’, dat was zijn lijfspreuk. En zo kun je Louis ook het beste omschrijven. Als je hem tegenkwam kreeg je gewoon goede zin. Hij was vrijgezel, maar was er eigenlijk voor iedereen.”

QR-paal

Vrijdag onthulde burgemeester Blok het bankje bij De Ruchte. “Dichtbij de kerk, want het was een gelovige mens.” Met daarbij ook een QR-paal, die voorbijgangers een duik in de levensloop van Van den Bosch biedt. Van Seggelen tot slot: “Het was een prachtige middag, echt hartstikke mooi. Hier heeft hij zijn plekje gekregen. Zo blijven we toch nog een beetje aan Louis denken.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant