In groepsaccommodatie De Hoof brak in de nacht van woensdag op donderdag brand uit. (Foto: Harrie Grijseels/112nieuwsonline)
In groepsaccommodatie De Hoof brak in de nacht van woensdag op donderdag brand uit. (Foto: Harrie Grijseels/112nieuwsonline)

Burger Initiatief distantieert zich van brandstichting De Hoof: ‘Niet de oplossing’

Algemeen 758 keer gelezen

SOMEREN - Ze protesteren al weken tegen de komst van 450 asielzoekers in groepsaccommodatie De Hoof in Someren. Maar de brandstichting die daar vannacht plaatsvond, gaat ook het Burger Initiatief Someren te ver: ‘Dit is absoluut niet de oplossing. We wensen de betrokkenen in deze veel sterkte.’

door Maarten Driessen

Vanaf komende maandag wordt de groep asielzoekers tijdelijk in De Hoof opgevangen. Hun komst zorgt al weken voor onrust in Someren, waarbij met name het Burger Initiatief Someren (BIS) zich tegen het gemeentelijk besluit verzet. De groep inwoners vindt het aantal van 450 te hoog en daarmee de risico’s voor de lokale gemeenschap te groot.

Maar de brandstichting die daar vannacht plaatsvond heeft ook BIS onaangenaam verrast. ‘Wij staan zeker niet achter het besluit van B&W maar desondanks distantiëren wij ons volledig van de vermoedelijke brandstichting in De Hoof. Dit is absoluut niet de oplossing, we wensen de betrokkenen in deze veel sterkte’, zo laat de groep in een reactie weten.

Uit de krant