Ook in café Uncle Buck aan het Wilhelminaplein kan het feest voortaan een uurtje langer doorgaan. (Foto: Bram van Oosterhout)
Ook in café Uncle Buck aan het Wilhelminaplein kan het feest voortaan een uurtje langer doorgaan. (Foto: Bram van Oosterhout)

Someren kan uurtje langer naar de kroeg

Algemeen 543 keer gelezen

SOMEREN - Zeven horecagelegenheden in de gemeente Someren mogen vanaf morgen een uurtje langer openblijven. Bij wijze van proef gaan de deuren in het weekend voortaan niet om 2.00 uur, maar om 3.00 uur ‘s nachts dicht. Dat moet de concurrentiepositie ten opzichte van de horeca in buurgemeenten versterken.

In Asten werden de sluitingstijden in het weekend eerder al van 2.00 uur naar 3.00 uur verruimd. Ongunstig voor de Somerense ‘natte horeca’, die zijn concurrentiepositie zo zag verslechteren. Daarom meldde een groep ondernemers zich onlangs bij de gemeente Someren.

Burgemeester Dilia Blok heeft begrip voor hun verhaal en gaf daarom een positief advies over een proef van één jaar, waarbij de openingstijden ook in Someren worden verruimd. De pilot wordt een samenwerking tussen de horecaondernemers, gemeente en Koninklijke Horeca Nederland en gaat deze vrijdag van start.

Zo zijn er voorwaarden afgesproken en wordt er periodiek geëvalueerd. De verruiming geldt in eerste instantie enkel voor Uncle Buck, In d’n Herberg, Bij Guus, Horecabedrijven Heidehof, Ons Café, Wijnbar Gijs en Café d’n Egelantier. Pakt de pilot goed uit, dan kunnen ook andere horecagelegenheden aansluiten.

Uit de krant