Het Wilhelminaplein vormt wederom het slotdecor van de jaarlijkse intocht. (Archieffoto: Siris/Eric Driessen)
Het Wilhelminaplein vormt wederom het slotdecor van de jaarlijkse intocht. (Archieffoto: Siris/Eric Driessen)

Someren maakt zich op voor komst Sinterklaas

Algemeen 709 keer gelezen

SOMEREN - Eén dag nadat Sinterklaas in Nederland arriveert, doet hij ook de gemeente Someren aan. Komende zondag staat de intocht in Someren-dorp op het programma.

Stichting Intocht Sinterklaas Someren is dan ook druk bezig met de laatste voorbereidingen. Zo zijn er naast de optocht ook diverse activiteiten op en nabij het Wilhelminaplein.

De optocht zelf start om 13.00 uur vanaf basisschool De Diamant aan de Avennelaan. De optocht wordt muzikaal begeleid door muziekvereniging Somerens Lust en trekt vervolgens door de Speelheuvelstraat, de Tuinstraat, de Floreffestraat, de Postelstraat en vanuit daar naar eindpunt het Wilhelminaplein.

Daar vindt rond 14.00 uur op het bordes het officiële ontvangst plaats. Burgemeester Dilia Blok zal de Goedheiligman dan welkom heten.

Pietenspelen

Aansluitend kan de jeugd zich van 14.15 uur tot 16.15 uur vermaken met diverse ‘Pietenspelen’. Deze zijn op en rondom het Wilhelminaplein opgesteld. Met een ter plaatse uitgereikte stempelkaart kunnen de kinderen bij zeven horecagelegenheden deelnemen aan verschillende spelletjes.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant