Maestro's Anneke van de Laar, Esther Deimann, Gijs van de Manakker, Dieuwer van den Boomen, Koen Wijnen en Rene de Jonge.
Maestro's Anneke van de Laar, Esther Deimann, Gijs van de Manakker, Dieuwer van den Boomen, Koen Wijnen en Rene de Jonge. Nannie van Hoof

Maestro’s maken zich op voor eerste test

Algemeen 647 keer gelezen

SOMEREN-EIND - Na hun bekendmaking net voor de vakantieperiode is het even rustig geweest voor de Maestro’s in Someren-Eind, maar nu gaat het voor hen dan echt beginnen. Tijdens de eerste voorronde op zondagmiddag 2 oktober kunnen ze als dirigent voor het harmonieorkest van Muziekvereniging Juliana laten zien wat ze in hun mars hebben. 

Maestro’s Anneke van de Laar, Esther Deimann, Gijs van de Manakker, Dieuwer van den Boomen, Koen Wijnen en Rene de Jonge zullen zondag een klassiek harmoniestuk gaan dirigeren. Als enige voorbereiding hierop kregen ze een opname van het muziekstuk, plus 20 minuten repetitietijd, met het harmonieorkest. Met behulp van hun ‘buddies’ (elke Maestro kreeg een harmonie-lid als coach toegewezen) hebben ze voor de rest hun eigen voorbereiding ingevuld. Een deskundige jury, bestaande uit Maestro 2019 Denis van Eijk, Tjeu Snoek en Magda Schoolmeesters zal hun prestaties beoordelen en hen de eerste punten toekennen. Die punten nemen ze mee naar de tweede voorronde op zaterdagavond 5 november, ook in De Einder. De grote finale, waarin uiteindelijk de winnaar zich Maestro 2022 mag noemen, vindt plaats op zaterdag 17 december tijdens de speciaal opnieuw in het leven geroepen Muziekfeesten. De eerste voorronde van aankomende zondag vindt plaats in gemeenschapshuis De Einder in Someren-Eind en begint om 14.00 uur. De entree is gratis.

Muziekfeesten
Na enkele jaren van afwezigheid zijn de Muziekfeesten weer terug in Someren-Eind. Niet meer in een feesttent of op het Einderplein, maar dit keer in de bedrijfshal van Groentekwekerij Van den Einden aan Nieuwendijk 115a. Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 december presenteert Muziekvereniging Juliana hier een zeer afwisselend programma. “Vanwege de bekendheid van de naam Muziekfeesten is besloten om de grotere evenementen van de vereniging onder deze titel voort te zetten. Een editie kan uit één of meerdere onderdelen bestaan, ingevuld door de verschillende geledingen van de muziekvereniging”, aldus Twan de Groot namens Muziekvereniging Juliana.

Programma
Het programma ziet er dit keer als volgt uit: Vrijdag 16 december: Big Fun Band: Nog één keer knallen! Zaterdag 17 december: Maestro-finale en Zondag 18 december: Evenement voor de jeugdige muzikanten. Voor vrijdag 16 en zaterdag 17 december kunnen aparte of combi-tickets gekocht worden. Entree voor de Big Fun Band bedraagt 12,50 euro, voor de Maestro-Finale 16,50 euro. Een combi-ticket kost 22,50 euro, de genoemde prijzen zijn exclusief 1 euro reserveringskosten.

Tickets zijn te bestellen via www.muziekverenigingjuliana.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant