De supermarkt in Someren-Eind zal 2 oktober definitief haar deuren sluiten.
De supermarkt in Someren-Eind zal 2 oktober definitief haar deuren sluiten.

Buurtsuper Someren-Eind sluit definitief

Algemeen 309 keer gelezen

SOMEREN-EIND - De supermarkt in Someren-Eind zal 2 oktober definitief haar deuren sluiten. Er is geen opvolger gevonden voor Theo Bosch die eerder al aangaf met pensioen te gaan.

De afgelopen maanden heeft een werkgroep onder de naam ‘Samen voor de buurtsuper Someren-Eind’ onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om een supermarkt voor Someren-Eind te behouden. Vorige week dinsdag 20 deed de werkgroep in De Einder verslag van haar werkzaamheden en bevindingen. “De werkgroep heeft in eerste instantie gezocht naar een ondernemer die de bestaande buurtsuper zou willen overnemen. Er meldden zich wel enkele mensen die in de winkel wilden komen werken, maar niet als ondernemer aan de slag wilden gaan. Daarmee werd het behoud van de huidige buurtsuper erg moeilijk. 

‘Wij hebben geconcludeerd dat Someren-Eind te klein is voor een volwaardige supermarkt’

De werkgroep heeft daarna de mogelijkheden onderzocht van een nieuwe volwaardige supermarkt op een nieuwe locatie in Someren-Eind. Het oog viel om meerdere redenen op de ETEC-locatie aan de Boerenkamplaan. De huidige eigenaar verleende hierbij alle medewerking. De Plus-supermarkt leek in eerste instantie geïnteresseerd. Maar na een week kreeg de werkgroep het bericht dat de Plus niet verder wilde. Onder andere het gering aantal inwoners, te klein achterland en het weglekken naar supermarkten in Someren waren de belangrijkste redenen. Ook in gesprekken met de Spar, Albert Heijn, Jumbo en Boon werden dezelfde redenen genoemd om niet te willen starten met een nieuwe supermarkt in Someren-Eind”, aldus de werkgroep.

Rijdende winkel
Momenteel loopt er nog een verzoek bij de Aldi-supermarkt, maar daar heeft men niet veel vertrouwen meer in. “Wij hebben geconcludeerd dat Someren-Eind te klein is voor een volwaardige supermarkt. De huidige energieprijzen maken het momenteel totaal onmogelijk om in welke vorm dan ook de huidige buurtsuper voort te zetten. Op 2 oktober heeft Someren-Eind geen supermarkt meer. De slager is al gestopt en de bakker stopt per 1 januari. De rijdende winkel van de firma Smeets kan misschien voor enkele inwoners een oplossing zijn.’’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant