In juni dwong SV Someren promotie af op het veld in Stein.

SV Someren hoopt op nieuw succes in Stein

Sport 294 keer gelezen

SOMEREN - Komende zondag speelt SV Someren tegen De Ster op sportpark ’t Hetjen in Stein. Daar werd op 19 juni van dit jaar de finale van de nacompetitie gespeeld. Someren bewaart er goede herinneringen aan, want die drukbezochte eindstrijd tegen Sportclub’25 werd gewonnen, met promotie naar de eerste klasse als gevolg.

Someren speelde in september 2020 al eerder in Stein in de poulefase van de districtsbeker. Die wedstrijd tegen De Ster werd met 1-3 gewonnen na doelpunten van Thijs Martens (2x) en Maico Meulen. De eerste competitiewedstrijd afgelopen zondag tegen voormalig hoofdklasser EHC leverde een nederlaag op. Voor rust kwam de ploeg uit Hoensbroek op voorsprong. Na zwak defensief ingrijpen volgde er een voorzet, die uiteindelijk door Wesley van den Boomen onder druk in eigen doel werd gewerkt; 0-1. Someren kreeg daarna ook mogelijkheden via Koen de Louw, die over het doel knalde en via Mike Verdonschot, die zwaar gehinderd naast schoot. In de tweede helft kwam SV Someren verdiend op gelijke hoogte. Wesley van den Boomen wist ditmaal het juiste doel te vinden en kopte de blauwwitten op 1-1. Ook winst leek binnen handbereik, maar tegen de verhouding in counterde EHC in de slotfase, na onnodig Somerens balverlies, naar de 1-2. In eerste instantie bracht Sil Joosten nog redding, maar de rebound werd door Ceylan Amory verzilverd. Een teleurstellende uitslag voor Someren, maar de ploeg mag zeker tevreden zijn over het vertoonde spel na rust.

Indruk
De Ster, dat voor het vierde seizoen in de eerste klasse speelt, maakte afgelopen zondag indruk in Zeilberg. ZSV werd in de eerste helft van de mat gespeeld. Goede kansen van de Limburgers werden echter om zeep geholpen en het enige doelpunt werd geannuleerd. Meteen na rust deed ZSV bij de eerste de beste gelegenheid wat De Ster in de eerste helft naliet, namelijk scoren. De wedstrijd leek uit te draaien op een zure nederlaag, totdat een van de vele ballen op doel plotseling goed viel en Frank Kamps de terechte gelijkmaker binnenkopte, 1-1.

De wedstrijd begint komende zondag om 14.30 uur en Someren hoopt dat het in Stein voor de derde keer succesvol kan zijn.