(Foto: Jelle Sleegers)

SV Someren verliest onnodig van EHC/Heuts

Sport 466 keer gelezen

SOMEREN - In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen verloor SV Someren in eigen huis van voormalig hoofdklasser EHC uit Hoensbroek: 1-2.

Zat de kermis in de benen of was de tegenvallende publieke belangstelling van invloed; Someren 1 speelde een eerste helft, waarin het combinatievoetbal en met name de eindpass slecht verzorgd waren. De gasten werden voor het eerst gevaarlijk via Liam Houkes. Zijn vrije trap net buiten de zestien was een streep, maar doelman Sil Joosten tikte de bal knap over de lat. Someren deed daarna iets terug via Luc Bouwmans, maar diens inzet verdween in het zijnet.

EHC kwam in de tiende minuut op voorsprong. Na zwak defensief ingrijpen volgde er een voorzet, die uiteindelijk door Wesley van den Boomen onder druk in eigen doel werd gewerkt; 0-1. Someren kreeg daarna ook mogelijkheden via Koen de Louw, die over het doel knalde en via Mike Verdonschot, die zwaar gehinderd naast schoot. Op slag van rust nam Diego Gommans de Somerense doelman stevig onder vuur, maar die verwerkte de strak ingeschoten bal met een knappe reflex tot corner.

In de tweede helft zagen de toeschouwers een beter Someren. De thuisclub voerde de druk op en de Limburgers probeerden het spel zoveel mogelijk te vertragen. Net voor het uur kreeg Someren drie kansen op rij. Mike Verdonschot werd dichtbij het doel zo zwaar gehinderd, dat hij de bal slechts schampte. In de rebound miste Luc Bouwmans en daarna knalde Koen de Louw de bal over het doel. Een schot van Max Sonnemans werd met moeite gered door EHC-doelman Van Eijk, die even later kansloos was bij een lob van Thijs Martens, maar de bal viel op het dak van het doel. Halverwege de tweede helft pareerde de goalie een gevaarlijke vrije trap van Koen de Louw en de inzet van Mike Verdonschot die daarop volgde, werd tot hoekschop verwerkt. Een kwartier voor tijd lukte het eindelijk wel: Koen de Louw kopte uit een hoekschop tegen de lat en daaropvolgend scoorde Wesley met het hoofd de dik verdiende 1-1. Tegen de verhouding in counterde EHC in de slotfase, na onnodig Somerens balverlies, naar de 1-2. In eerste instantie bracht Sil Joosten nog redding, maar de rebound werd door Ceylan Amory verzilverd.

Een teleurstellend begin van de competitie voor Someren, dat in deze wedstrijd meer verdiende. Volgende week spelen de Somerenaren in Stein tegen De Ster, dat met 1-1 gelijkspeelde tegen ZSV.

Opstelling Someren: Sil Joosten, Wesley van den Boomen, Kevin van de Voort, Ron van Stratum (46 Nick de Louw), Gjalt Burger (85 Dévi Fondon), Max Sonnemans, Mike Verdonschot (75 Maico Meulen), Justin Hoeben, Koen de Louw, Luc Bouwmans, Thijs Martens.