Een archieffoto van een eerdere Kinderraad. Aankomende maandag start een nieuw onderzoek van de Kinderraad.
Een archieffoto van een eerdere Kinderraad. Aankomende maandag start een nieuw onderzoek van de Kinderraad.

Kinderraad doet onderzoek naar voedselverspilling

Algemeen 93 keer gelezen

SOMEREN - Op maandag 26 september start de Kinderraad van Prodas, groep 8 leerlingen van de Mariaschool, met een onderzoek naar het vraagstuk: ‘Hoe kunnen we verspilling van voedsel verminderen’. 

Na een introductie van de vraagstelling bij opdrachtgever Kwekerij Wim Peters gaan de kinderen de komende maand aan de slag met het thema voedselverspilling. Waardoor ontstaat voedselverspilling, preventie en leren ze over bijvoorbeeld de ladder van Moerman. Bij de Albert Heijn, mogen de kinderen onderzoek doen naar diverse bestaande initiatieven. De kinderen leren naast de mogelijkheden voor de consument ook over compostering.

Presentaties
In november mag de Kinderraad haar adviezen presenteren in de raadzaal van Someren. De kinderen delen daar hun dromen en ideeën met diverse partijen zoals opdrachtgever Wim Peters, Stichting Prodas en Rabobank. Speciale gasten zijn burgemeester Dilia Blok en wethouder Willem van Doorn om samen in gesprek te gaan over dit actuele onderwerp. “De kinderraad is er weer klaar voor en heeft veel zin om weer aan de slag te gaan”, aldus de organisatie achter de raad.

Uitdagingen
De Kinderraad van Prodas gaat al sinds 2018 in de regio aan de slag met uitdagingen van bedrijven, organisaties en gemeenten. Het idee is niet nieuw, prinses Laurentien heeft het op landelijk niveau geïntroduceerd.

Multinationals als Ahold en KLM werken met zo’n kinderraad die aan de slag gaat met betekenisvolle vragen van deze bedrijven. Met Rabobank Peelland Zuid heeft de Kinderraad van Prodas een bijzondere partner. De Rabobank ondersteunt het project met kennis en kunde.

Uit de krant

Uit de krant