De Fokpaardendag keert na een lange afwezigheid dit jaar weer terug. (Archieffoto: Hein van Bakel)
De Fokpaardendag keert na een lange afwezigheid dit jaar weer terug. (Archieffoto: Hein van Bakel)

Fokpaardendag terug van weggeweest

Algemeen 256 keer gelezen

LIEROP - Tijdens de Kermis in Lierop organiseren de horecaondernemers in Lierop samen met de kermisexploitanten weer een feestelijk weekend in het dorp. Op maandag 19 september is op het Kerkenhuis in Lierop de Fokpaardendag als vast onderdeel van dit dorpsfeest. 

De organisatie is in handen van de Stichting Fokpaardendag Lierop, samenwerkend met MAC Lierop, carnavalsvereniging de Kaauw Voetjes en Rijvereniging St. Jan. Het programma is een combinatie van fokkerij en sport. “We zien shetland- en Welsh pony’s, maar ook haflingers en trekpaarden aan de hand. Verder in de ochtend, onder het zadel, twee rubrieken jonge springpaarden”, aldus de organisatie. Ook is er een menwedstrijd en het Relaisspringen, waarbij springen én mennen spectaculair gecombineerd worden. In de middag zien we het spannende ‘Team springen’, hier strijden teams van een kind en een ouder tegen elkaar in een race tegen de klok. Nieuw dit jaar is een rubriek ‘Team dressuur’, waarbij een ouder en kind een kür op muziek rijden en het samen opnemen tegen andere teams. 

Defilé
Aan het begin van de middag zullen de Fokpaarden van de ochtend gepresenteerd worden in het ‘Defilé der Kampioenen’. Verder verspreid over de dag een aantal aangespannen rubrieken. The Future Guys zijn oude bekenden van de Fokpaardendag en zij zullen een spectaculaire show laten zien. “Wij zorgen voor een boeiende dag en samen met u zorgen we voor een gezellige sfeer. Iedereen is welkom”, laat de organisatie weten. Voor meer informatie: www.fokpaardendaglierop.nl.

Uit de krant