Archiefbeeld van een eerdere editie van de Agrarische Dagen.
Archiefbeeld van een eerdere editie van de Agrarische Dagen.

Agrarische Dagen staan voor de deur

Algemeen 140 keer gelezen

SOMEREN - Zaterdag 17 en zondag 18 september vinden in Someren-Heide voor de 14de keer de Agrarische Dagen Someren plaats. Dit jaar staat het thema ‘Zorg voor Voedsel’ centraal.

De belangstelling voor een agrarische beurs is net als in de andere edities groot. Het is voor de sector de uitgelezen mogelijkheid om zich in deze tijden te presenteren aan belangstellenden. Inmiddels hebben ruim 100 standhouders en enkele duizenden boeren en buitenlui zich aangemeld voor de Agrarische Dagen Someren. Gedurende het weekend laten de ruim 100 deelnemende bedrijven de laatste innovaties in de landbouwsector zien. Van eigen ketenafzet tot aan autonome zelfrijdende robots en natuur-inclusieve landbouw. Daarnaast zullen op gezette tijden live demonstraties van landbouwvoer-/werktuigen worden verzorgd.

Thema
Het thema ‘Zorg voor Voedsel’ is actueler dan ooit, zeker in de dialoog tussen boer en burger. Deelnemers aan het Boer-Burgerplein starten op een laagdrempelige manier de dialoog op, maar laten ook aan geïnteresseerden zien hoe ons voedsel wordt geteeld, verwerkt en uiteindelijk in de winkelschappen terechtkomt.

Innovatieprijs
In samenwerking met Rabobank en Innovatiehuis de Peel worden ook deze editie weer de ADS Innovatieprijzen (jury en publieksprijs) uitgereikt voor de beste innovaties. In totaal hebben 11 bedrijven hun zeer uiteenlopende innovatie ingediend. De genomineerde bedrijven met hun innovaties zijn te vinden op de website www.agrarischedagensomeren.nl/innovatieprijs. Het publiek kan via de website online haar stem uitbrengen een leuke prijs winnen. Net als in andere sectoren volgen de trends en ontwikkelingen elkaar in de agrarische sector in een rap tempo op. Op het Boer-Burgerplein is ruimte voor pioniers die hun innovatieve ideeën delen op het gebied van stalhuisvesting, nieuwe teelten of het regelen van de afzet via hun eigen keten. Daarnaast is er ook aandacht voor ondernemers en burgers in het buitengebied die worden geconfronteerd met nieuwe regelgeving. Zij kunnen voor advies terecht bij een van de deelnemers. Op speelse en ludieke wijze wordt ook de jeugd actief betrokken bij het Boer-Burgerplein. Zo kunnen bezoekers kennismaken met landbouwdieren en ravotten in de zandbak. Verder kunnen ze de straten van het verkeersplein, vol met trekkers en hakselaars, (on)veilig maken, zich oriënteren op een opleiding in de groen-/agrarische sector of op zoek gaan naar een leuke (bij)baan/ stageplaats.

Openingstijden
Het beursterrein aan de Smulderslaan 40 in Someren-Heide is geopend op zaterdag 17 september van 11.00 uur tot 18.00 uur en op zondag 18 september van 10.00 uur tot 17.00 uur. De entree bedraagt tien euro per persoon en kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Uit de krant

Uit de krant