De slachtoffers van de crash werden afgelopen vrijdag herdacht. Ook werden er bloemen gelegd bij het monument aan de Vaarsehoefweg.
De slachtoffers van de crash werden afgelopen vrijdag herdacht. Ook werden er bloemen gelegd bij het monument aan de Vaarsehoefweg.

Slachtoffers vliegtuigcrash Vaarsehoefweg herdacht

Algemeen 384 keer gelezen

LIEROP - Op woensdag 12 augustus 1942 crashte een Wellington Mk III van de Royal Air Force in het Leeuweriksbos aan de Vaarsehoefweg in Lierop. Afgelopen vrijdag werd de crash, 80 jaar na dato, herdacht.

De Wellington was opgestegen op de RAF basis Alconbury voor een nachtelijke aanval op de stad Mainz in Duitsland. Op de terugweg kwam het toestel in het vizier van een Messerschmitt Bf 110 van de Duitse Wehrmacht en werd neergehaald. De eenheid van het Duitse toestel was gestationeerd op vliegveld Fliegerhorst in Venlo.

Bemanning
De vijf Britse bemanningsleden in de Wellington kwamen allen om het leven:

C.F. Taylor 32 jaar, W.R. Morris 20 jaar, R.W. Moss 23 jaar, D.E. Murray 22 jaar en J.A. Pearl 22 jaar.

Bloemen
Vrijwilligers van Stichting Wehrmachthuisje Someren-Heide stonden stil bij de slachtoffers van de vliegtuigcrash aan de Vaarsehoefweg. Bestuursleden van Evenenmentenstichting Lierop 825 en buurtgenoten waren hierbij aanwezig. Er werden bloemen gelegd bij het monument.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant