De vrijwilligers waren afgelopen week weer hard bezig om het podium op te bouwen. (Foto: Hein van Bakel)
De vrijwilligers waren afgelopen week weer hard bezig om het podium op te bouwen. (Foto: Hein van Bakel)

Zum Schluss Outdoor 2022: ‘Kippenvel als de eerste muziek klinkt’

Algemeen 1.622 keer gelezen

SOMEREN-EIND - Zum Schluss Outdoor 2022 staat op het punt van beginnen. Aan de Bennenbroekstraat in Someren-Eind barst zaterdag 6 en zondag 7 augustus het feest weer los en daar is organisator Joey Martens maar wat blij mee: “Iedereen wil weer knallen.”

door Jordy van de Brug

We gaan terug naar 21 juli 2019, de laatste editie van Zum Schluss Outdoor. Niemand kon toen nog vermoeden dat het meer dan drie jaar zou duren voordat er weer muziek te horen zou zijn op het festivalterrein aan de Bennenbroekstraat. Maar nu is het dan eindelijk weer zover. Zaterdag is het vanaf 13.00 uur weer één groot feest. “Ik weet zeker dat ik kippenvel heb als straks de eerste muzieknoten over het terrein gallen”, zegt Joey. “Iedereen heeft er ook zo’n zin in. Dat merk je aan alles”, vult hij aan. De bittere pil van 2020 en 2021 lijkt inmiddels vergeten, al denkt Joey er nog wel eens aan terug. “In 2020 was het simpel voor ons. We zagen al van mijlenver aankomen dat het niet goed ging met de verspreiding van het virus en uiteindelijk werd de knoop ook redelijk snel doorgehakt door het kabinet. Vorig jaar was echter echt een diepe teleurstelling. Zeker aangezien het kabinet toestemming had gegeven om weer festivals, zij het op een gecontroleerde manier, door te laten gaan. Dit liep echter zo snel uit de hand dat drie weken voordat wij weer mochten alles weer op slot ging. Ja, die kwam aan bij ons”, zegt Joey. 

Terrein
Gelukkig voor de organisatie konden zij opnieuw veel zaken doorschuiven, waaronder contracten met de sponsors en de tickets. Ook gaf het hen de gelegenheid om eens goed het terrein te evalueren. Iets waar zij normaal nooit aan toekwamen. Joey: “Ja elk nadeel heeft dan weer zijn voordeel. We waren dat al langer van plan, maar nu konden wij ons in 2020 daar echt op toeleggen. We hebben dan ook besloten het podium iets verder naar achteren te zetten en zo te spelen met de ruimte om een wat groter tweede podium en zelfs een derde podium neer te zetten. Ook kunnen er nu 500 mensen per dag extra naar binnen.” De organisatie verwacht aankomend weekend weer 3500 mensen per dag.

Line-up
Enkele artiesten die in 2020 hun opwachting zouden maken, zijn er nu niet meer bij. Dat heeft voornamelijk te maken met de populariteit die zij de afgelopen twee jaar hebben gegenereerd. Joey: “Rolf Sanchez werd bijvoorbeeld gewoon te duur voor ons, dus dan moet je op zoek naar alternatieven en gelukkig hebben wij die gevonden.” Zo komen Antoon (bekend van de hit Hallo) en Flemming (hit: Amsterdam) naar Someren-Eind. Ook Bizzey en de grote Belgische coverband Les Truttes maken hun opwachting. Zum Schluss trapt zaterdag om 13.00 uur af. Het volledige programma is te vinden op: www.zumschluss.nl

Volgend jaar viert Zum Schluss Outdoor alweer hun vijftiende editie. Deze editie zal dan plaatsvinden op 29 en 30 juli 2023.

Uit de krant

Uit de krant