De Ruchte organiseert 18 september een speciale open dag. (Archieffoto: Frans Klaus)
De Ruchte organiseert 18 september een speciale open dag. (Archieffoto: Frans Klaus) Frans Klaus

De Ruchte organiseert open dag

Algemeen 113 keer gelezen

SOMEREN - De Ruchte is de plek in Someren waar ontmoeting, beleving, ontwikkeling, verbinding en onderneming samenkomen. Op zondagmiddag 18 september openen zij alle deuren en laten ze zien wat zij allemaal in huis hebben.

Tijdens deze open dag zijn er diverse workshops, een informatiemarkt en kun je als vanouds ook cultureel genieten van uiteenlopende optredens van professionele artiesten en lokale helden. “Een programma dat bij en jong en oud in de smaak zal vallen”, laat het theater weten. 

Op de open dag zijn er allerlei gratis workshops te volgen, zowel voor kinderen, jongeren als volwassenen. Denk hierbij aan een workshop reanimeren, workshop instrument bespelen, workshop radio maken en een workshop vloggen. De komende weken maakt De Ruchte alle workshops en de tijdsplanning bekend. Tijdens de middag is er ook een doorlopende informatiemarkt in de foyer. Maak kennis met de verenigingen, bedrijven en instellingen die al jarenlang in De Ruchte gevestigd zijn. Naast de workshops zijn er ook optredens in de theaterzaal. Mannenkoor de Nachtegaal, Muziekvereniging Somerens Lust, Nas Orkestar (onder andere bekend van The Passion) en Cabaretgroep Beperkt Houdbaar staan die dag op de planken. Beperkt Houdbaar komen een gratis voorproefje geven van hun show op 14 april. Direct na de zomer maakt het Somerense theater een tijdsplanning bekend hoe laat alles begint. Dan maken we ook het volledige programma bekend.

Voor de kinderen
Ook aan de kleinste is gedacht: Laat je in stijl schminken en doe mee met een kleurwedstrijd en maak kans op vier vrijkaarten voor de voorstelling van Juf Roos in ons theater. Naast de al genoemde artiesten zullen ook ONIS Welzijn, De Peelpioniers, EBHO Someren, KBO Someren, Toneelvereniging Crescendo, ORO Medialab, Biljartclub Veteranen, Bridgeclub Briso en TussendORO en Siris aanwezig zijn. “Kom gezellig samen ontmoeten, beleven, ontwikkelen, verbinden en ondernemen. De hele familie is van harte welkom en de entree is gratis. Natuurlijk zorgen de medewerkers van TussendORO voor heerlijke hapjes, geserveerd met een brede glimlach”, aldus het theater.

Uit de krant

Uit de krant