Jaarlijks komen vele jongeren naar Nederland om hun 'High School Holland'-droom waar te maken.
Jaarlijks komen vele jongeren naar Nederland om hun 'High School Holland'-droom waar te maken.

Uitwisselingsstudenten zoeken gastgezin

Algemeen 300 keer gelezen

SOMEREN - Eind augustus maken tientallen uitwisselingsstudenten tussen de 14 en 18 jaar van over de hele wereld hun droom waar door een periode van drie tot tien maanden ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur, taal en tradities. De scholieren wonen bij Nederlandse gastgezinnen en gaan naar de middelbare school.  Zo ook in de gemeente Someren.

Nederland blijkt steeds populairder te worden als ‘high school’ bestemming. Nederland wordt gezien als een veilig en gastvrij land. Het High School Holland programma groeit, voor een aantal studenten die eind augustus naar Nederland komen is de organisatie Travel Active nog op zoek naar een enthousiast gastgezin dat studenten een warm thuis kan bieden voor drie, vijf of tien maanden. Je kunt dus gastgezin worden voor een korte periode, maar ook voor het hele schooljaar. 

Stamppot
Er komen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld naar Nederland, uit maar liefst twintig verschillende landen. Zo ook de Italiaanse Teresa, zij houdt van de natuur en zit daarom al negen jaar bij de scouting. De sportieve Wei-Ting uit Taiwan wil ook graag op ontdekkingsreis in Nederland en zijn gastgezin meer leren over de Taiwanese cultuur. De creatieve Sila uit Duitsland en de Thaise Nutthitha zijn graag omringd met vrienden en familie. In Nederland willen zij dagelijks met de fiets naar school, nieuwe vrienden maken en de Nederlandse stamppot proeven. Op de website www.travelactive.nl zijn alle studenten die naar Nederland trekken te vinden. 

Ervaring
Menig gastgezin ging u al voor in dit avontuur. Zoals bijvoorbeeld de familie van Rengs, zij waren gastgezin van de Braziliaanse João Pedro. “Het doet ons goed om iemand de kans te geven dit avontuur aan te gaan. Wij zagen dit als een mooie kans voor de kinderen. Zij kunnen veel van deze culturele uitwisseling leren.” Ook de familie van Berkel had een fantastische ervaring met de Italiaanse Naima. “Het klikte vrijwel meteen, de meiden hebben onderling dezelfde humor! Het was wel wat drukker met een extra dochter erbij.” Zo vertelde de Amerikaanse Willa over haar ervaring in Nederland bij een gastgezin. “Ik maak het echte Nederlandse leven van dichtbij mee. Tegelijkertijd leert mijn gastgezin ook veel over mijn cultuur en gewoontes. Het is dus een echte uitwisseling!” Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team via: highschoolholland@travelactive.org, of bel naar: 085-2224810.

Uit de krant

Uit de krant