SV Someren wil zondag de drie punten in eigen huis houden.
SV Someren wil zondag de drie punten in eigen huis houden.

SV Someren volop in de race voor nacompetitie

Algemeen 115 keer gelezen

SOMEREN - SV Someren heeft nog twee wedstrijden te gaan in deze competitie. Komende zondag staat de laatste thuiswedstrijd op het programma en de week daarna gaan de blauwwitten op bezoek bij hekkensluiter Beerse Boys. 

Hilvaria is op zondag 29 mei de tegenstander op sportpark De Potacker. Als Someren wint, is het nagenoeg zeker van de play-offs voor promotie naar de eerste klasse. De groenwitten uit Hilvarenbeek hebben zich helemaal veilig gespeeld na de knappe 5-3 overwinning tegen De Valk. De ploeg van coach Koen van der Heijden kwam twee keer op achterstand, maar wist alsnog te winnen. Dat was vooral te danken aan een ontketende Joerie van Rijswijk. De 28-jarige all-time-topscorer van Hilvaria (206 treffers) was bijna het gehele seizoen geblesseerd, maar mocht in het laatste kwartier bij een 2-3 achterstand invallen. De oud-speler van Willem II en FC Den Bosch stal de show en scoorde een hattrick binnen tien minuten. Daarmee bezorgde hij zijn ploeg niet alleen drie punten, maar ook het klassenbehoud. 

Overtuigend
Someren won afgelopen zondag overtuigend met 0-5 van Braakhuizen, maar de uitslag had net zo goed in de dubbele cijfers kunnen eindigen. Koen de Louw (2x) en uitblinker Maico Meulen (3x) waren doeltreffend, maar veel goede doelkansen werden niet benut. Dat mag de formatie van coach Tim van Seggelen zondag niet gebeuren. Hilvaria zal minder ruimte geven aan de tegenstander en scoringskansen zullen niet zo gemakkelijk ontstaan. Dus is het zaak om de mogelijkheden die zich voordoen zo goed mogelijk te benutten. De laatste thuiswedstrijd tegen Hilvaria werd gespeeld in maart 2020 en die ging met 1-3 verloren. Zondag moet het resultaat uitvallen in het voordeel van de thuisclub. De wedstrijd begint om 14.30 uur en hopelijk kunnen de blauwwitten weer rekenen op de steun van een grote supportersschare.

Uitslagen eerdere ontmoetingen
2018-2019: Hilvaria-Someren 1-1, Someren-Hilvaria 3-2
2019-2020: Hilvaria-Someren 0-3, Someren-Hilvaria 1-3
2021-2022: Hilvaria-Someren 1-2

Uit de krant