Na twee jaar afwezigheid keert de Kennedymars terug.
Na twee jaar afwezigheid keert de Kennedymars terug.

Kennedymars terug van weggeweest

Algemeen 469 keer gelezen

SOMEREN - Zaterdag 2 juli is het dan eindelijk weer zo ver. Dan wordt om 20.00 uur het startschot gegeven van de 58e Kennedymars in Someren. Het wandelevenement is terug van weggeweest, met een vernieuwde route. 

De route is op verschillende punten vernieuwd. Zo maken de lopers na de start eerst een lus door Someren-Eind. Heen gaan ze via de Zandstraat en Vlasstraat, terug via de Boerenkamplaan en Kommerstraat. Door de Postelstraat bereiken ze na 9 kilometer de eerste post op de parkeerplaats bij de Jumbo aan de Speelheuvelstraat. Hier passeren ze tussen 21.00 uur en 22.30 uur. Via het Wilhelminaplein lopen ze vervolgens richting Asten, Ommel, Vlierden en Deurne. In Deurne is de route ook vernieuwd. Na enkele jaren keert de Kennedymars terug in de Sint Jozef, waar ook een post is bij de atletiekvereniging. Rond 22.15 uur komt de eerste wandelaar Deurne binnen. De passage over de Markt mag niet ontbreken. Via een post bij het Rijtven lopen de wandelaars naar Helmond-Rijpelberg en vanuit daar dwars door de stad naar Brandevoort. Daar is de grote post na 43 kilometer. Via Mierlo komen de lopers in Lierop, waar ze zelf kunnen kiezen welke route ze lopen: of over de halfverharde paden van de Strabrechtse Heide of een volledig verharde route om het natuurgebied heen. 

Route kiezen
Bij de Soete Inval is het 60 kilometer punt en de ‘Meet & Greet’ waar wandelaars en toeschouwers elkaar kunnen ontmoeten. Hier kunnen de lopers ook weer zelf hun route kiezen: langs het Keelven of om het natuurgebied heen. Het laatste deel van de Kennedymars gaat door Someren-Heide en Someren-Eind. Omdat een deel van de Boerenkamplaan is afgesloten, maken de lopers een ommetje door het Waterdael. Na 80 kilometer hebben ze dan hun tocht volbracht en finishen ze door de Kanaalstraat op het Wilhelminaplein in Someren.

Aanmoedigen
Wandelaars gaven in verschillende enquêtes aan dat de Kennedymars in Someren de gezelligste Kennedymars van Nederland is. Dat komt volgens hen vooral door de sfeer onderweg, met applaus, aanmoedigingen, muziek en gezelligheid langs de route. Dit wordt door de wandelaars enorm gewaardeerd. Elk jaar wordt door de organisatie dan ook een sfeerprijs uitgereikt aan de straat of buurt met de mooiste, origineelste of gezelligste doorkomst voor de wandelaars. Ook dit jaar kan men weer meedoen en een prijs winnen voor de gezelligste straat.

Volledige route
Wil je weten of de Kennedymars dit jaar langs jouw deur komt? Kijk op www.kennedymars.nl. Daar vind je de route en de verwachte doorkomsttijden. Ook handig, download de Kennedymars app. En voor het laatste nieuws volg je de Kennedymars op Facebook, Instagram en Twitter. Op de kanalen vind je ook informatie over het Rondje Someren en de Mini Kennedymars.

Uit de krant