SV Someren deed goede zaken voor plaatsing van de nacompetitie. (Foto: Jelle Sleegers)

Someren heeft geen enkele moeite met Braakhuizen

Sport 473 keer gelezen

SOMEREN - SV Someren heeft afgelopen zondag eenvoudig weten te winnen van Braakhuizen: 0-5.

Ondanks het gemis van enkele basisspelers had Someren een gemakkelijke middag op sportpark De Kievit. Bart Hurkmans debuteerde in het eerste elftal en deed dat goed. Maico Meulen opende al in derde minuut de score en binnen het kwartier schoof Koen de Louw de 0-2 binnen na een assist van Fabio Peters. Someren had aanvallend een groot overwicht en bleef dreigend, omdat de Geldropse defensie veel ruimte weggaf en niet alert genoeg reageerde. Thijs Martens schoot rakelings naast en een gevaarlijk schot van Koen werd knap gepareerd door doelman Mallens. Na een half uur werd een treffer van Koen de Louw geannuleerd. Nick de Louw onderschepte de bal en gaf een directe pass op Thijs Martens, die de bal snel voorgaf, Fabio liet lopen en Koen schoot onhoudbaar binnen. De goed fluitende scheidsrechter Van Daal had blijkbaar een Somerense speler ‘afblijven’ horen roepen en keurde het mooi uitgespeelde doelpunt helaas af. Na een assist van Maico werd het in de veertigste minuut alsnog 0-3 door Koen en twee minuten later 0-4 door Maico, die op aangeven van Thijs zijn tweede doelpunt aantekende. De Geldropse defensie was zo lek als een mandje en een ruststand van 0-7 was zeker mogelijk geweest.

Na rust kwam Someren al snel op 0-5 via de sterk spelende Maico Meulen. De flankaanvaller heeft in de laatste wedstrijden alle schroom van zich afgegooid en scoorde na een assist van Koen de Louw met het hoofd zijn derde treffer van de middag. De blauwwitten leken op weg naar de dubbele cijfers, maar daarna stokte het een beetje. Braakhuizen werd via Bob van de Ven zowaar ook nog gevaarlijk, maar Someren-doelman Sil Joosten bracht redding. De accuratesse in het spel van de gasten werd minder en ondanks goede doelkansen voor Fabio, Koen en Thijs bleef de stand 0-5. Ook invaller Oelse Venhuizen (schot rakelings over het doel) en Max Sonnemans (hoekschop eindigend op de paal) slaagden er niet meer in om de stand naar 0-6 te tillen.

Met nog twee wedstrijden te gaan (Hilvaria thuis en Beerse Boys uit), komt de nacompetitie wel steeds dichterbij voor de Somerenaren.

Opstelling Someren: Sil Joosten, Gjalt Burger (62’ Kevin v.d. Voort), Luc Bouwmans, Nick de Louw, Bart Hurkmans (68’ Luuk Hoeben), Justin Hoeben, Koen de Louw, Max Sonnemans, Thijs Martens, Fabio Peters (68’ Mark Oudshoorn), Maico Meulen (83’ Oelse Venhuizen)