Afbeelding

Zitmaaierbende gepakt, ook inval in Someren

Algemeen 931 keer gelezen

REGIO - Na anderhalf jaar onderzoek deed de politie dinsdag invallen in zowel Brabant als Limburg, in de hoop een langgezochte zitmaaierbende op te rollen. Deze ontvreemdde op grote schaal zitmaaiers, gereedschap en sproei-installaties. Ook in Someren werd iemand gearresteerd.

door Maarten Driessen

Dinsdag werden op negen locaties verdachten aangehouden. In Brabant betrof het Sint-Antonis, Someren, Wanroij en Uden en in Limburg in Lomm en Venray. De verdachten variëren in de leeftijd van 27 tot 58 jaar en zijn ook woonachtig in de betreffende gemeenten.

De politie sloeg zo een mooie slag: “We waren er op gebrand om deze groepering aan te pakken. Niet alleen in onze regio, maar verspreid door bijna heel Nederland werd op grote schaal bij mensen thuis gestolen. Vaak werd er eerst aangebeld en als ze dan thuis waren, werd de vraag gesteld of ze oud ijzer hadden. Was men niet thuis dan werden de spullen zonder pardon weggehaald. We kregen zicht op meerdere verdachten woonachtig in onze regio en hebben uiteindelijk met verschillende partners naar deze actie toegewerkt”, aldus de teamleider van het onderzoek.

De daders sloegen vooral op het platteland toe. Als zitmaaiers eenmaal waren ontvreemd, werden deze schoongespoten en van nieuwe stickers voorzien, zodat ze zo snel mogelijk weer konden worden doorverkocht. De nu gearresteerde personen worden verdacht van tientallen van dit soort diefstallen en dus van het runnen van een criminele organisatie. Al deze verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

Speurhonden

Bij de arrestaties werden ook de betreffende locaties doorzocht. Naast de politie en het Openbaar Ministerie sloten ook de Douane en Dienst Specialistische Operaties aan. Zo werden er onder meer speurhonden ingezet die op zoek gingen naar grote geldbedragen. ‘Op de locatie in Someren werden spullen aangetroffen die verband houden met dit onderzoek’, aldus de politie. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant