Wethouder Theo Maas onthuld feestelijk het logo van de Gezonde School bij De Diamant in Someren. (Foto: Eric Driessen)
Wethouder Theo Maas onthuld feestelijk het logo van de Gezonde School bij De Diamant in Someren. (Foto: Eric Driessen) Eric Driessen

De Diamant en ‘t Rendal ontvangen certificaat

Algemeen 32 keer gelezen

SOMEREN/LIEROP - Basisscholen De Diamant uit Someren en ‘t Rendal uit Lierop hebben afgelopen vrijdag het deelcertificaat Sport en Beweging binnen de ‘Gezonde school’ weten te behalen.

Beide scholen voldoen aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen vanuit de Gezonde school. Sport en beweging vinden de scholen van groot belang in de ontwikkeling van de kinderen. Zo werken De Diamant en ‘t Rendal met de methodiek ‘Bewegend Kind’. “We zijn dagelijks bezig met lessen natuurlijk bewegen, altijd buiten in de mooie groene omgeving van onze scholen. Daarnaast is er veel aandacht voor bewegend leren en hebben we materialen in de groepen om te voldoen aan de beweeglijkheid van kinderen”, aldus Jacqueline Kersten van De Diamant. 

Alle groepen hebben ook gymlessen van een vakdocent. Als school organiseren zij op regelmatige basis extra activiteiten op het gebied van sport en beweging, zoals bijvoorbeeld de Koningsspelen van afgelopen week. Vrijdag werd zowel in Someren als Lierop het logo van de Gezonde school feestelijk onthuld door wethouder Theo Maas.

Uit de krant