Frank van Tulden (l) samen met partijvoorzitter van de Boer Burger Beweging, Erik Stegink.
Frank van Tulden (l) samen met partijvoorzitter van de Boer Burger Beweging, Erik Stegink.

Een kijkje op de kieslijst: Frank van Tulden (24)

Algemeen 819 keer gelezen

SOMEREN-HEIDE - Over iets minder dan een maand zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Alle inwoners van de gemeente Someren mogen dan weer naar de stembus. Tijd voor een kijkje op de kieslijsten. Deze week: de nummer twee op de lijst van Lokaal Someren en Someren-Heide, Frank van Tulden.

door Jordy van de Brug

“Politiek moet weer gaan over de inhoud”, een statement wat Frank al meerdere malen maakte op zijn Facebook en Instagrampagina. Ook ditmaal steekt hij direct van wal. “Mijn doel is om ervoor te zorgen dat het in Someren weer gaat over de inhoud. In mijn visie is er weinig ruimte voor de ego’s van politici en bestuurders. Wel is er ruimte voor de mening van de ander en vooral samenwerking. Politiek bedrijf je op inhoud. De afgelopen vier jaar heb ik dat proberen te doen als commissielid. De komende vier jaar wil ik dit doen als raadslid,” 

‘We gaan voor drie zetels’

Frank is met zijn 24 jaar dan wel een jonge kandidaat, hij gaat toch alweer een tijd mee. In de commissie Ruimte vindt hij de afgelopen jaren zijn draai. “Vaak zijn dat nog moeilijkere vergaderingen dan een raadsvergadering. Ik heb echt in mijn rol moeten groeien. Daarom ben ik ook zo blij en trots dat Marco Stolwijk mij toen het volledige vertrouwen heeft gegeven”, zegt Frank. Dat de jonge inwoner uit Someren-Heide iets heeft met politiek is niet zo raar. Hij studeert namelijk af op de opleiding Bestuurskunde en Overheidsmanagement. “Eigenlijk is het ontstaan op de middelbare school. Maatschappijleer behoorde tot mijn favoriete vakken. Een vak waarvoor ik niet hoefde te leren en wat mij geen moeite koste. Ook het debatteren in de lessen Nederlands ging mij goed af. Mijn profielwerkstuk was ook al politiek gericht. Voor dat werkstuk heb ik de destijds zittende wethouders gesproken over van alles en nog wat. Uiteindelijk kreeg ik van toenmalig wethouder Schoolmeesters de tip om de opleiding bestuurskunde te gaan volgen. Daar heb ik uiteindelijk alles voor gegeven. Ik moest namelijk eerst van het vmbo naar de havo en dan door naar de HBO”, zegt Frank. 

Na verschillende stages bij de gemeenten Someren en Asten heeft Frank inmiddels een vaste baan bij laatstgenoemde gemeente. Hij is daar beleidsmedewerker warmtetransitie en buitengebied. Een stokpaardje van de jonge inwoner uit Someren-Heide. Frank: “De RES boeit mij. Evenals het klimaat en hoe tot slimme oplossingen te komen. Mocht ik in de raad komen, zal ik mij zeker hard maken voor een juiste balans in de energie en warmtetransitie in de gemeente Someren. Wat mij betreft komen er de komende tijd geen zonneparken meer in de gemeente. We hadden er meer voordelen uit kunnen halen voor de gemeenschap.” Frank hoopt na 16 maart plaats te mogen nemen in de raadzaal, wel het liefst met drie zetels. “Dan heb ik mijn vader niet uit de raad geduwd. Dat wil ik niet op mijn geweten hebben”, lacht hij. Hans van Tulden, de nu nog nummer twee in de raad voor LSH, staat nu derde op de lijst. Ook hoopt Frank dat de samenwerking met de BoerBurgerBeweging tot mooie dingen leidt. “Al blijf ik het fijn vinden dat we nog altijd een echte lokale partij zijn. Dan ben je voor je gevoel toch minder gebonden aan iets.” 

Voor alle kernen
Wat Frank ook duidelijk wil maken is dat de LSH niet alleen van Someren-Heide is. “Dat geluid hoorde ik vier jaar geleden heel veel. Maar wij zijn er net zo goed voor Lierop, Someren-Eind en Someren. Vandaar ook de naamswijziging van Lijst Someren-Heide naar Lokaal Someren en Someren-Heide (LSH).” “Ik kijk in ieder geval erg uit naar 16 maart. Op naar de drie zetels.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant