Een sfeerimpressie van hoe het park eruit moet komen te zien. (Foto: De Heihorsten)
Een sfeerimpressie van hoe het park eruit moet komen te zien. (Foto: De Heihorsten)

Ontwikkelaar De Heihorsten bezig met nieuw project

Algemeen 369 keer gelezen

SOMEREN - Als alles meezit zal er vanaf april worden gestart met de bouw van een nieuw bungalowpark aan de Provincialeweg in Someren. Dit park zal de naam Strabrechtse Vennen gaan dragen.

Het project wordt opnieuw in goede banen geleid door de firma WL De Heihorsten, die ook verantwoordelijk zijn voor de bouw van het Roompotpark De Heihorsten iets verderop aan de Provincialeweg. “Vanwege de succesvol afgeronde ontwikkeling van het andere bungalowpark hebben we besloten om op een andere locatie in Someren over te gaan tot de realisatie van een nieuw te bouwen vakantiepark. Dit nieuwe park zal bestaan uit 170 vakantiewoningen met uitgebreide faciliteiten. Verwacht wordt dat de bouw van het park en de verkoop van de vakantiewoningen spoedig zal aanvangen’, aldus de projectontwikkelaar op hun website. De komende periode wordt er verder gewerkt aan het project, zo worden de woningtypes nader uitgewerkt en zullen de centrale voorzieningen meer vorm gaan krijgen. 

Waar bungalowpark de Heihorsten zich focust op de natuurliefhebber en voornamelijk de rustzoeker zal aanspreken bedient Strabrechtse Vennen een andere doelgroep. “Met een breed scala aan voorzieningen en meer grotere woningen zal dit project meer families aantrekken die op zoek zijn naar een actievere vakantie. Het park kenmerkt zich door twee riante waterpartijen. De waterpartij grenzend aan de centrale voorzieningen zal dienen voor recreatie doeleinden. De tweede waterpartij wordt een mooie visvijver.” De gemeente Someren moet nog wel een vergunning verstrekken voor de aanleg van het park, maar dit lijkt slechts een kwestie van tijd. Mocht dit allemaal soepel verlopen dan zal de bouw dus rond april beginnen. De bouw zal dan rond de drie jaar duren. 

Volop boekingen
Ondanks het roerige coronajaar loopt het goed met De Heihorsten. Dit jaar verwelkomden zij hun eerste gasten en ook nu komen er weer volop boekingen binnen. “De werkzaamheden aan de woningen uit fase 1 zijn inmiddels nagenoeg voltooid en momenteel worden de laatste twee woningen uit de laatste fase verkocht. Ook de centrale voorzieningen zijn volop in aanbouw, zo is afgelopen maand de bak van het zwembad geplaatst en zijn we na kerstvakantie gestart met de werkzaamheden aan de opbouw daarvan.”

Uit de krant