Oud-wethouder Guido Schoolmeesters gaat in beroep tegen het collegebesluit van de gemeente Someren omtrent het WOB-verzoek.
Oud-wethouder Guido Schoolmeesters gaat in beroep tegen het collegebesluit van de gemeente Someren omtrent het WOB-verzoek.

Guido Schoolmeesters in beroep tegen collegebesluit

Algemeen 111 keer gelezen

SOMEREN - Oud-wethouder Guido Schoolmeesters gaat in beroep tegen het collegebesluit van de gemeente Someren omtrent zijn WOB-verzoek om alle documenten boven tafel te krijgen.

Schoolmeesters is het er niet mee eens dat niet alle stukken zijn overlegd en dat de reactie op zijn WOB-verzoek dus incompleet is. De gemeente maakte recent dan wel stukken openbaar, maar volgens de oud-wethouder is er nog veel meer beschikbaar. Volgens Schoolmeesters is de informatie van de gemeente over de WhatsApp-correspondentie onvolledig. Hij wil ook inzage hebben in de interviewverslagen om te zien of er een juiste samenvatting is gegeven van de gesprekken en of ook alle informatie uit deze gespreksverslagen is verwerkt in de rapportage. 

‘Het is van groot belang om te weten welke documenten uiteindelijk tot zijn ontslag hebben geleid. En niet alleen voor Schoolmeesters is dit van belang. Ook de gemeenschap van Someren en de raad van Someren vraagt hiernaar. Gelet op de ondertekende petitie door meer dan 800 personen, is er veel publieke belangstelling voor de kwestie rondom Schoolmeesters en de daarin gerezen onduidelijkheden’, laat de advocaat van Schoolmeesters weten.

Uit de krant