De dozen waar de afgedankte elektrische apparaten in werden gelegd.
De dozen waar de afgedankte elektrische apparaten in werden gelegd.

Basisscholen uit Someren zamelen in voor stichting

Algemeen 37 keer gelezen

SOMEREN - 163 basisscholen zamelden de afgelopen maanden ruim 16.000 kilo aan kleine apparaten in voor recycling. Ook basisschool Leerrijk en De Brigantijn uit Someren deden mee aan de actie van Wecycle. Een actie die maar liefst 10.000 euro opleverde.

De cheque van 10.000 euro gaat naar Stichting Jarige Job. Zij zorgen ervoor dat kinderen uit minderbedeelde gezinnen een onvergetelijke verjaardag krijgen. Huib Lloyd, directeur van de stichting. “Al jarenlang ondersteunt Wecycle onze stichting, waardoor we ieder jaar bij veel kinderen een verjaardagsbox kunnen bezorgen. Met deze samenwerking komen veel aspecten bij elkaar: extra ondersteuning voor veel gezinnen, maar ook duurzaamheid en educatie. Dat maakt deze actie extra bijzonder.” 

Generatie
De inzamelactie werd georganiseerd door Wecycle, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen. Jan Vlak, algemeen directeur van Stichting OPEN, de organisatie achter Wecycle: “De inzet van scholen is geweldig. Vele doen al jaren mee en zo is er inmiddels een hele generatie kinderen voor wie het heel gewoon is om afgedankte apparaten altijd in te leveren voor recycling.” In Nederland zijn er ieder jaar weer kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Op hun mooiste dag van het jaar krijgen zij geen cadeautjes, hangen er geen slingers, ballonnen en kunnen zij zelfs niet trakteren. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox ter waarde van 35 euro. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis en op school. Jaarlijks vieren inmiddels meer dan 80.000 kinderen hun verjaardag met de hulp van Jarige Job. 

Bedankje
Basisschool Leerrijk en De Brigantijn werkten graag mee aan dit goede doel. Als dank voor hun inzet kreeg de school een beloning, een recyclecertificaat en een bedankje van het team achter Stichting Jarige Job.

Uit de krant