Een fragment uit de wedstrijd LeenenRegioBank-Centraal: 1-3.

Zaalvoetballers weer begonnen

Algemeen 129 keer gelezen

SOMEREN - Afgelopen vrijdag is het zaalvoetbalseizoen hervat. Helaas voor de spelers nog zonder publiek, maar dat mocht de pret niet drukken.

In de hoofdklasse won Postel royaal van Jagershuis. Pas bij een 0-6 achterstand in de 28e minuut redde doelman Jelle Welten met een afstandsschot de eer voor Jagershuis. Het werd een 1-7 overwinning voor Postel door doelpunten van Thijs Cortenbach(4x), Ralf Kolenberg(2x) en doelman Nick Kusters.

Topparty deed wat het kon tegen Bij Guus&Willem maar kreeg geen fatsoenlijke mogelijkheid om te scoren. Bij Guus&Willem zag kans om doelman Lars van Grotel 5 keer te passeren en won daardoor met 0-5. De doelpuntenmakers waren Thijs Martens(2x), Max Sonnemans(2x) en doelman Maarten Werts.

Volop spanning bij vZoggel1 tegen Toff. Toff kwam binnen 13 minuten op 0-2 door treffers van Sam Ockers en Juul Verburgt voordat Stefan Maas twee minuten later een aanval mooi afrondde en voor vZoggel 1 raak schoot, 1-2. In de 18e minuut schoot Luuk Castelijns de bal over de vallende gelegenheidsdoelman Ruud Smits in het net, 1-3. Binnen twee minuten zorgde Tijn van den Tillaar met twee treffers voor de gelijkmaker, 3-3. Toff ging druk zetten waarbij doelman Youri van Brussel mee in de aanval ging. Daar maakte zijn collega Ruud Smits in de 25e minuut dankbaar gebruik van door in een leeg Toff-doel te scoren, 4-3. Met nog drie minuten voor de boeg redde Juul Verburgt na een mooie aanval een punt voor Toff, 4-4.

In de 1e klasse stond Duisenburgh binnen 18 minuten op 0-5 tegen Vissers door doelpunten van Martijn Mulder(2x), Coen Mulder(2x) en Nicky Meeuws. In de 18e minuut schoot Willem van den Broek de 1-5 binnen voor Vissers en in de 25e minuut bepaalde Geert Bloemers de uitslag op 2-5 voor Duisenburgh.

Rudi Nijssen schoot in de 6e minuut de 0-1 binnen voor BekenHDSolar tegen Egelantier. In de 11e en 13e minuut zetten Mayron Haazen en Niels Gondrie Egelantier op een 2-1 voorsprong. Een minuut later stond het 2-2 door Sem Leenen. In de 22e minuut schoot Lex Lemmens een strafschop raak en meteen hierna zette Chris Bernards Egelantier op een 4-2 voorsprong. In de 24e en 26e minuut bracht Vincent van den Bogaard BekenHDSolar weer op gelijke hoogte, 4-4. In de laatste seconden drukte Mayron Haazen nog een keer hard af en schoot raak voor Egelantier, 5-4.

Opvallend was toch wel de ruime 2-5 winst van Centersnacks tegen Buvo. Nadat Thijs Santegoeds Buvo in de 12e minuut op 1-0 had gezet, scoorde Centersnacks achtereenvolgens door Tim van Seggelen(2x), een eigen doelpunt van Thijs Santegoeds en Arthur Kleeven, 1-4. In de 29e minuut verkleinde Joep Verberne de achterstand tot 2-4, waarna Toon van Seggelen de einduitslag op 2-5 bepaalde.

Bij vZoggel 2 tegen DeskaMarkt8 was duidelijk te merken dat Jos Hurkmans na een langere afwezigheid weer mee speelde bij DeskaMarkt8. Hij nam alle drie de doelpunten voor zijn rekening. Bram Verhees en Rick van Tulden(mooie kopbal) scoorden voor vZoggel 2, 2-3.

Bij Loomans tegen Hurkmans opende Chris van Eijk ook met een kopbal in de 12e minuut de 1-0 voor Loomans. Davy Linders(14e) en Robert Breukers(21e) troffen vervolgens doel voor Loomans, 3-0. In de 25e minuut maakte Lucas de Bruijn een mooi doelpunt door vanaf de zijlijn via de binnenkant paal voor de 4-0 te zorgen. Twee minuten voor tijd maakte Chris van Eijk met een afstandsschot ook gebruik van de binnenkant paal om de uitslag op 5-0 te bepalen.

In de 2e klasse behaalde Centraal een verdiende 1-3 overwinning op LeenenRegiobank. In de 10e minuut opende Mark van Oosterwijk de score met een puntertje in de hoek, 0-1. In de 17e minuut werd het na een houdbaar afstandsschot van Rens Verlaak 1-1. Vervolgens scoorden Mark van Oosterwijk en Lennart van Eijk in de 18e minuut voor Centraal, 1-3.

Uncle Buck bood Kosman ruim een halve wedstrijd goed tegenstand maar leed vervolgens een grote nederlaag. In de 17e minuut stond het nog 2-2 waarna Kosman uitliep naar de 2-8 overwinning. Voor Uncle Buck scoorden Cas van Vlerken (1-1) en Luuk Verhees(2-2). Simon Hoebergen, Jay Muller(3x), Julian Liebreks, Roy van Zon en Koen Coolen(2x) scoorden voor Kosman.

In de 5e minuut opende Mike van der Loo de score voor Gijs tegen Tonny’s met een afstandsschot, 0-1. Het 2e gedeelte van de wedstrijd was duidelijk voor Tonny’s. Erwin Altena, Ronald Claessens(2x) en Nick Verwegen scoorden voor Tonny’s dat daardoor met 4-1 won en de koppositie innam. In een sportieve wedstrijd wisten ’t Klumpke en vHeugten niet te scoren en eindigde deze wedstrijd in een 0-0 gelijkspel.