Sinds dinsdag is het mogelijk in Helmond een boosterprik te halen zonder afspraak. (Archieffoto: Marius van Deursen)
Sinds dinsdag is het mogelijk in Helmond een boosterprik te halen zonder afspraak. (Archieffoto: Marius van Deursen) Marius van Deursen

GGD: Booster zonder afspraak in Helmond

Algemeen 70 keer gelezen

REGIO - Sinds afgelopen dinsdag is het mogelijk om op de vaccinatielocatie in Helmond een boosterprik te halen zonder afspraak.

De GGD Brabant-Zuidoost heeft de deuren van de locatie in Helmond geopend voor iedereen die nog geen boosterprik heeft gehaald. Iedereen van 18 jaar en ouder kan sinds dinsdag zonder afspraak terecht in Helmond. Inwoners kunnen zich dagelijks tussen 09.00 uur en 16.30 uur melden voor de boosterprik. De GGD waarschuwt wel voor extra wachttijd op de locatie.

Op is op
Mensen die richting Helmond trekken hoeven alleen hun ID-bewijs mee te nemen naar de vaccinatielocatie, de gezondheidsverklaring vullen ze ter plekke in. Per dag is een vaste hoeveelheid vaccin beschikbaar. Het kan dus gebeuren dat je de vraag krijgt om de volgende dag terug te komen, want op is op, aldus de GGD. Inwoners hebben ook zonder afspraak geen vrije keuze in vaccin. Daarnaast is het goed om te weten dat op beide vaccinatielocaties het dragen van een mondkapje verplicht is. Wie een stempel in het gele boekje wil, neemt dit boekje zelf mee. “Het halen van de boostervaccinatie wordt nu dus nog gemakkelijker voor iedereen. Het geeft een goed gevoel dat we mensen nu deze mogelijkheid kunnen bieden in Helmond,” vertelt Gonny van Loon, programmamanager Covid-19.

“Loop gerust binnen. Het is wel fijn als je rekening houdt met wat wachttijd, die kan namelijk wat oplopen juist omdat we niet op afspraak werken”, vult Gonny aan. Wie wil is tussen 09.00 en 16.30 uur welkom op de vaccinatielocatie in Helmond aan de Haverdijk 11. Deze locatie is het best bereikbaar met de auto of fiets. Op de locatie Beursgebouw Eindhoven werkt GGD Brabant-Zuidoost uitsluitend op afspraak.

Uit de krant