De jubileumcommissie heft het glas. De aftrap vond vanwege de coronamaatregelen buiten plaats. (Foto: Patrick van den Broek)
De jubileumcommissie heft het glas. De aftrap vond vanwege de coronamaatregelen buiten plaats. (Foto: Patrick van den Broek)

Officiële aftrap Someren-Heide 100 jaar

Algemeen 107 keer gelezen

SOMEREN-HEIDE - Het is inmiddels 2022 en dat betekent dat dit jaar Someren-Heide hun 100-jarig bestaan viert. Een mijlpaal die, als het aan de jubileumcommissie ligt, niet geruisloos voorbijgaat.

door Jordy van de Brug

De aftrap voor het jubileum is inmiddels gegeven. Aankomende maanden zijn de maanden van de waarheid. De commissie, bestaande uit Jo Louwers, Ine van der Zwaan, Anke Teunissen, Ennie van den Boer, Wim van den Broek, John Henkes, Henrie Kuijpers, Teun Verhees en Christian Hendriks, hoopt op een versoepeling van de maatregelen. “Eind april staat het feestweekend op het programma. We hopen dat we dat intact kunnen laten zoals nu bedacht”, zegt Wim van den Broek. In ieder geval kon de commissie afgelopen vrijdag en zondag wel het jubileumjaar openen, zij het buiten en met een beperkt aantal mensen. Toch was de feeststemming er niet minder om. Allereerst werd er vrijdag een speciale wensboom geplant aan de Eggendreef. Bij deze Kaukasische vleugelnoot, een boom die zeer groot kan uitgroeien, werd ook een brievenbus geplaatst. “Hierin kunnen briefjes met wensen erop in worden gedeponeerd. We gaan als commissie dan proberen zoveel mogelijk van deze wensen te vervullen. 

De wensen mogen zo divers mogelijk. Bijvoorbeeld: Zou je een keer willen optreden zodat anderen kunnen zien wat je in je mars hebt? Of wil je iets leren? Zoals het breien van een sok of het plakken van een fietsband? Het kan allemaal”, zegt commissielid John Henkes. De mogelijkheden zijn dus onbeperkt. Wie zelf een wens in wil sturen kan dat doen door het briefje in een brievenbus te deponeren, waaronder die aan de Eggendreef, of een mail te sturen naar mensenwensen@100jaardehei.nl. Dit kan nog voor 31 januari. De boom zorgde vrijdag in ieder geval direct voor verbondenheid binnen het kerkdorp. De vleugelnoot werd namelijk gesponsord en geplaatst door alle hoveniers uit Someren-Heide.

Samen
Zondag werd het jubileumjaar dan echt afgetrapt. Christian Hendriks en John Henkes gaven een kleine speech en na deze woorden werd het glas geheven op een mooi jaar. Een jaar wat in het teken staat van feest. In het feestweekend, alles uiteraard onder voorbehoud, staan de volgende activiteiten op het programma: Vrijdag 22 april: opening feestweek en Mensen Wensen-avond. Zaterdag 23 april: overdag een sfeervolle viering en opening van een expositie. ‘s Avonds een grandioze feestavond. Zondag 24 april: Heel de Hei Bakt, ludieke bingo en foodplein. Maandag 25 april: activiteit voor peuters en kleuters en thema-avond over flora en fauna in en rond Someren-Heide. Dinsdag 26 april: Koningsnacht. Woensdag 27 april: Koningsdag met activiteiten op en rond sportpark De Plagge. John: “We hopen op het beste, want dit dorp verdient een mooi jubileumjaar. We zijn trots op onze gemeenschap.”

De speciale wensboom (Kaukasische vleugelnoot) werd afgelopen vrijdag op de juiste plek gezet. (Foto: Patrick van den Broek)

Uit de krant